Hiába szeretné Trump, nem lesz nagykövet kedvenc brit politikusából

Hiába szeretné Trump, nem lesz nagykövet kedvenc brit politikusából

Bár hétfőn maga Donald Trump, megválasztott elnök vetette föl Twitteren az ötletet, úgy fest Nigel Farage UKIP-elnökből nem lesz Nagy-Britannia amerikai nagykövete.

Donald Trump az alábbi tweetben fejezte ki elismerését az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) ideiglenes vezetője felé, mondván “sokan szeretnék, ha Nigel Farage képviselné nagykövetként Nagy-Britanniát az Egyesült Államokban”.

Many people would like to see @Nigel_Farage represent Great Britain as their Ambassador to the United States. He would do a great job!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2016. november 22.

A Farage és a leendő elnök közötti jó viszonyt a brit politikus már az elnökválasztás óta próbálja komolyabb politikai tőkére váltani, ám a londoni kormány eddig sem repesett a UKIP első emberével való együttműködés ötletétől.

A Guardian beszámolója szerint Theresa May brit miniszterelnök stábja most sem késett sokat a kedélyek lehűtésével, és szóvivője révén közleményben tudatták:

“Nincs üresedés. Nekünk már van egy nagyszerű nagykövetünk Amerikában.”

Farage elszigetelésének érdekében egyébként May még egy hivatalos londoni látogatásra is meghívta múlt hétvégén Trumpot, ami már csak azért is pikáns, mert az elnökválasztási kampányban szóba került, hogy az üzletembert kitilthatják Nagy-Britanniából.

Nigel Farage ugyanakkor szintén nem számított rá, hogy Trump ilyen formában próbál közbenjárni érdekében. A Breitbart számára írt publicisztikájában ennek hangot is adott:

“Még most is nehezen hiszem el, hogy ezt tette, bár néhány régi jó barátjával való beszélgetés után annyira nem is meglepő. Mind ugyanazt mondják: Trump egy nagyon hűséges ember és támogatja azokat, akik mellette állnak.”

Ebből az szűrhető le, hogy ennek a tragikomédiának nem ez volt az utolsó fejezete.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »