Hiába kért segítséget, halálra marta gondozóját a tigris

A 38 éves Stacey Konwiser még áprilisban halt meg, mikor halálra marta egy tigris a Palm Beach-i Állatkertben, de a vizsgálat csak most derítette ki, hogy a nő végig segítségért sikoltozott. A segítség azonban csak késve jött, Konwiser a kórházban meghalt.

A floridai gondozónak eltört a gerince, felszakadtak a nyaki ütőerei, és más nyaki sérüléseket is szenvedett, mikor a 160 kilogrammos maláj tigris, Hati április 15-én megtámadta őt – írja az NBC News.

Konwiser egyedül lépett be a 12 éves tigris esti ketrecébe, amely a látogatóktól elzártan, távol található. Az állatkert jelentése szerint több alkalmazott is a ketrechez rohant, miután meghallották a nő sikolyait, de mire odaértek, a tigris már a nő vérző teste fölött állt. A mentősök a riasztás után 17 perccel tudtak csak bemászni Konwiserhez, mivel Hatit a gondozók nyugtató lövedékekkel lőtték meg, de a szer csak lassan hatott.

Az állatkertet sokan kritizálták azért, mert nyugtató lövedéket használtak éles töltény helyett – sokak szerint ha agyonlőtték volna a tigrist, a nő még mindig élne. Konwiser a közeli kórházban halt meg, nem sokkal beszállítása után.

A vizsgálat alapján Konwiser megszegte az állatkert szabályait, mikor egyedül, figyelmeztetés nélkül lépett be a zárt kifutóra. Kollégái azt mondták, nem hallottak segítségkérő rádiójelet.

A nő már 3 éve az állatkert alkalmazásában állt, korábban pedig a Palm Springs-i állatkertben dolgozott, ahonnan a leépítések miatt kellett távoznia.

Nem sokkal halála előtt Konwiser felmondott, mert egy állami hivatalban kapott állást, de az állatkert vezetői nem szerették volna elengedni a nőt. Konwiser férje is az állatkertben dolgozik.

Rovatok: KékfényTelepülés: USACímkék: kékfény, krimi, brutális támadás, állattámadás, tigristámadásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »