Hiába hozták nyilvánosságra a történetét, továbbra is rejtély a Han Solo-film

Hiába hozták nyilvánosságra a történetét, továbbra is rejtély a Han Solo-film

Gyanúsan keveset tudunk eddig a készülő Han Solo-filmről, pedig néhány hónapon belül, egészen pontosan május 25-én megérkezik a mozikba. Már igazán itt lenne az  ideje egy előzetesnek, helyette azonban inkább közzétették a film szinopszisát, amiből jóformán semmilyen újdonság nem derül ki. 

Akármennyire is várják a filmrajongók a filmet, nagyon úgy fest, hogy nem tudatos marketinghúzás a nagy titkolózás. Jelen esetben ez sokkal inkább betudható annak, hogy több konfliktus is szegélyezte a film elkészülését: a forgatás felénél kirúgták a rendezőket, Christopher Millert és Phil Lordot, és Ron Howardot ültették a helyükre. Az ok: a rendezőpáros és a Lucasfilm egyáltalán nem voltak közös nevezőn a filmmel kapcsolatban: állítólag már az első naptól kezdve meglehetősen feszült volt a hangulat a rendezők és Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke között, végül kreatív véleménykülönbségekre vonatkozva intettek búcsút egymásnak.

A másik probléma, hogy a nem hivatalos értesülések szerint a fiatal Han Solot alakító Alden Ehrenreich igencsak gyengén teljesít a szerepében.  Olyannyira, hogy színésztrénert kellett mellé fogadni, ráadásul a forgatás kellős közepén, ami további aggodalmakra adhatnak okot. Az eredeti rendezőpáros távozásának is köze van ehhez: állítólag a stúdió azt is a szemükre hányta, hogy nem hozták ki Ehrenreichből a megfelelő színvonalú játékot.

Ennek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy egyelőre nagy a csönd a film körül. Az előzetesről sincsen még hír, ahogyan a filmről is mindössze egyetlen fotó jelent meg, ahogy a szereplők a Millenium Falconban ülnek. Egészen eddig azt sem lehetett tudni, miről szól a film, most végre a Star Wars hivatalos honlapjára feltöltöttek egy szinopszist, ami továbbra sem árul el túl sok plusz információt, de legalább egy biztató jel arra nézve, hogy nem lesz a kukába dobva a projekt. Eztmutatja az is, hogy Ron Howard egy titokzatos, de egyértelmű képpel köszöntötte Twitterén az új évet: egy bizonyos kéz fog egy bizonyos kormányt, amiről a rajongók máris megállapították, hogy nem a Millenium Falconé.

Hírdetés

Mit tudunk eddig?

Az ízelítő alapján a fiatal Han Solo kalandjait fogjuk követni, és megismerjük azt is, hogyan találkozik az űrcsempész Chewbaccával és Lando Calrissiannal. Azt már eddig is tuni lehetett, hogy a film Solo nagyjából 18 és 24 éves kora közötti történéseket fogja bemutatni. Nagy szerepet kaphat majd Lando Calrissian szerepében Donald Glover, akitől a történet szerint kártyán nyerte el Solo a legendás hajót, a Millenium Falcont – ezt a jelenetet szinte biztosan nem hagyják ki a filmből. A triumvirátusból természetesen nem hiányozhat Chewbacca sem, akit most először nem Peter Mayhew fog alakítani, hanem az elmúlt két Star Wars-filmben is beugrós Joonas Suotamo.

Nehéz elhinni, hogy az öntörvényű Han Solonak volt valaha mentora, de a filmben ezt is láthatjuk majd: Woody Harrelson alakítja Garris Shrike-t, aki a fiatal csempész mentora lesz. Új szereplőként feltűnik még Emilia Clarke és Thandie Newton és Paul Bettany, az ő szerepükről azonban még nem sokat tudni. A film zenéjét – ahogy az eddigi részeknél is – az ötszörös Oscar-díjas John Williams szerzi.

Polák Zsóka

(Főkép: starwars.com)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »