Hiába gyűjtötte az aláírásokat a Jobbik? Rubovszky is érintett

A KDNP-s Rubovszky György cége végezte az áron alul elkelt Budapest-belvárosi ingatlanok értékbecslését Rogán Antal polgármestersége idején. Az ellenzéki pártok parlamenti vizsgálóbizottság elé vinnék a Rogán-Portik-ügyet.

Összegyűjtötte a Jobbik a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy parlamenti vizsgálóbizottságot kezdeményezzenek a Rogán–Portik-ügyben. Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője a Reggeli járatban azt mondta: a jobbikosok mellett MSZP-s és LMP-s képviselők is szignózták az íveket. Előfordulhat azonban, hogy mégsem áll fel a testület. Az ellenzéki politikus ezt azzal indokolta, hogy a házelnök valószínűleg a Rubovszky György által vezetett igazságügyi bizottságot fogja kijelölni az ügy megtárgyalására. A KDNP-s képviselő pedig érintett az 5. kerületi ingatlanügyekben, mert a résztulajdonában álló cég végezte az értékbecsléseket.

„Az ő cégének az értékbecslését használták, sőt még azt is megjegyzem, hogy ebben az időszakban Rubovszky György nemcsak a Város FM Kft.-n keresztül volt érdekelt, hanem külső szakértője volt annak az 5. kerületi bizottságnak, ami az elidegenítési bizottság, pont avval a résszel, a tulajdonos és elidegenítési bizottság, amely a lakások elidegenítésével, eladásával is foglalkozott” – fogalmazott.

Tekintse meg a Szilágyi Györggyel készült teljes beszélgetést:

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kúria szerint is áron alul keltek el a belvárosi ingatlanok Rogán Antal polgármestersége idején. Az Együtt újabb feljelentésekre készül. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »