„Hiába fested le Orbán geci marad” – Így rongálták meg a Rákóczi úti Szent Rókus kápolnát

Orbán Viktort lehet szeretni vagy nem szeretni, de az biztos, hogy nem a Rákóczi úti Szent Rókus kápolna fala felelős a miniszterelnök úr mindenkori politikájáért.

Szerdán az egyházi épület mégis egy mai napig tartó graffitiháború színtere lett. Az első, nem mellesleg piros betűs felirat szövege az volt, hogy

Orbán kaviárt vacsorázik és ti?

Erre a kérdésre fekete festékkel érkezett a felelet: “Semmit!” Mikor a megrongált falfelületet lefestették, az alkotó visszatért a tett helyszínére és megrajzolta a

Hiába fested le Orbán geci marad:(

– mondatot, ami akár tréfás is lehetne, ha az elkövető nem esett volna ezzel együtt a templomrongálás bűnébe.

s

Ez nem jófejség, nem bátor ellenzékiség, ez színtiszta belpesti bunkóság. Elképzelhető, hogy a Fidesz elnöke két pofára kaviárt zabál, miközben a 7 év alatti gyermekek 42,2 százaléka él szegénységben(Mondjuk ki: az szintén bunkóságnak tűnik, hogy Kósa alelnök szerint a gyermekszegénység csupán az ellenzék primitív kitalációja).

Mi több ezért lehet mondani azt is, hogy Orbán egy geci, de a politikai vandalizmusnak is megvan a maga határa. Jelen esetben a Rákóczi úti Szent Rókus kápolna lefestésével egy névtelen járókelő átlépte ezt a határt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »