Hiába „akadékoskodik” az UNESCO, ha az USA és európai nagyhatalmak a cionista rezsim pártját fogják

Az ENSZ kulturális szervezete, az UNESCO sürgette Izraelt, hogy tartsa tiszteletben az al-Aksza mecset függetlenségét, és ne zavarja katonasággal az iszlám szent helyének zavartalan látogatását. Az állásfoglalás miatt egyből kikelt magából a cionista rezsim keményvonalas főnöke, Benjamin Netanjahu, aki a történelem újraírásával vádolta meg a nemzetközi szövetséget.

Magyar Menedék - Sitchin

Az UNESCO vezetője, Irina Bokova az állásfoglalással kapcsolatosan elmondta, hogy a tisztelet és párbeszéd szükségeltetik a Szentföld három monoteista vallásának, a zsidó, keresztény és muzulmán vallások együttélésének biztosítására. Semmit sem kell tenni annak érdekében, hogy ez a gyakorlat tovább folytatódjék – mondta Bokova, aki sürgette Izraelt, hogy állítsa le az agressziót és az arabok lelkiismereti zaklatását.

Erre reagált szombaton Izrael keményvonalas politikusa, Netanjahu izraeli miniszterelnök, aki a történelem újraírásával vádolta meg a nemzetközi határozatot és az ENSZ határozatát abszurdnak nevezte.

Mint ismert, az al-Aksza mecset látogatása körül kirobbant ellentétek okozták a palesztinok radikalizálódását és ez vezetett az úgymond harmadik intifáda alkalmazásához is. A konfliktusban 210 palesztin halt meg, köztük nők és gyrekek, míg izraeli részről a veszteségek száma 29.

Az UNESCO határozatot 33 állam, köztük Franciaország, Oroszország, Spanyolország és Svédország is jóváhagyta. Tizenhét ország tartózkodott, míg a hat ellene szavazott, köztük az Egyesült Államok, Észtország, Litvánia, Németország, Hollandia és az Egyesült Királyság.

Az állásfoglalás kitért a cionista rezsim tavalyelőtti gázai beavatkozására is, és figyelmeztetett arra a tényre, hogy Izrael hamis sírokat telepít a muzulmán temetőkbe, és folyamatosan átalakítja az iszlám és a bizánci történelmi emlékeket, így például zsidó rituális fürdőket létesít ezeken az imahelyeken.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »