Hiába a közös tulaj, így is kiállnak a Népszabadság mellett

Hiába a közös tulaj, így is kiállnak a Népszabadság mellett

A gazdasági újság címlapos közleménnyel vállalt szolidaritást, torz médiapiaci viszonyokat emlegettek.

Szerkesztőségi állásfoglalással jelent meg a hétfői Világgazdaság, mely a Népszabadsághoz hasonlóan a Mediaworks tulajdonában van.

„Ezzel együtt reméljük, hogy a Népszabadság stábja együtt marad, és mielőbb folytathatja a munkáját – akár a Mediaworks, akár más kiadó keretein belül” – írják.

Demokratikus működés

„Hiszünk benne, hogy kreativitással, összefogással a jelenlegi torz médiapiaci viszonyok között is sikeresen működtethető egy több százezer embert elérő orgánum. Hiszünk abban, hogy a minél sokoldalúbb tájékoztatás politikai hovatartozástól függetlenül minden honfitársunk érdeke, a szólásszabadság elengedhetetlen alapköve egy ország demokratikus működésének.”

Tüntetés és Gyurcsányék kivonulása

Ismert, hogy a Mediaworks szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes kiadását, este ezrek tüntettek a Kossuth téren, hogy a beavatkozás ellen tiltakozzanak. Murányi András a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta: a célja, hogy egyben tartsa a szerkesztőséget.

Hétfő reggel a Mediaworks közleményt adott ki, amelyben kijelentik, hogy a következő pár nap során egy megállapodásra törekednek, mely megfelelő alapot biztosíthat a lap újraindításához.

Gyurcsányék pedig bejelentették, hogy végleg felfüggesztik a parlamenti munkát, tiltakozásul.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »