Hiába 30 millió éves a cseppkőbarlang, ha a zsidó számítás szerint a világ csak 5778 éves

Az izraeli nemzeti parkokért és természeti értékekért felelős hivatal szép csendben elkezdte leszedni az egyes természeti képződmények korára utaló feliratokat, hogy ne veszítsék el azokat az ultraortodox zsidó látogatókat, akik a Bibliát szó szerint értelmezve a világot csak 5778 évesnek képzelik.

Mindez azok után derült ki, hogy a Szorek nevű cseppkőbarlangban egy látogató észrevette, gondos kezek eltüntették az információs táblákról a feliratokat, amik arra utaltak, hogy ezek a képződmények bizony több millió évesek. Rákérdezett túravezetőjénél, hogy szándékosan tüntették el a feliratokat, mire az volt a válasz hogy igen, mert nem akarják megbántani az ultraortodox látogatókat.

Miután a cseppkőbarlang tábláiról készült képek felkerültek a Facebookra, többen jelezték, hogy nem egyedi esetről van szó, más izraeli természetvédelmi területeken is hasonló a helyzet.

Hírdetés

Az is kiderült, hogy a Szorek látogatóinak levetített tájékoztató film csak annyit állít, hogy a barlang „sok évvel ezelőtt” képződött, a cseppkövek pedig „több ezer év” alatt képződnek. Az igazság ezzel szemben az, hogy maga a barlang 20-30 millió éves, és a cseppkövek között van olyan, amelyik 300 000 éves is lehet.

Az izraeli természeti értékek megőrzésével foglalkozó hivatal azzal védekezett, hogy nekik a teljes izraeli társadalomhoz kell szólniuk úgy, hogy senkit se bántsanak meg, és ezért az ultraortodoxok igényeire is ügyelniük kell.

(Time s of Israel)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »