Hetvenkilencre emelkedett a londoni tűzvész halálos áldozatainak száma

A hivatalos közlés szerint hétfő délelőtt 79-re emelkedett azoknak a száma, akik életüket vesztették vagy eltűntek a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban múlt szerda hajnalban kitört tűzvészben – írja a Telegraph.

Stuart Cundy helyi rendőrparancsnok úgy nyilatkozott, hogy a szám még mindig változhat, de már nem olyan jelentős mértékben, mint a korábbi napokban. A parancsnok arról is beszámolt, hogy a halálos áldozatok többségét valószínűleg nem tudják azonosítani. Könnyeivel küszködve írta le, milyen pusztítást végzett tűz a 24 emeletes toronyházban.

Mint mondta, szerencsésen épségben előkerült öt olyan ember, akiről eddig azt hitték, hogy eltűntek a lángoló pokollá változott toronyházban.

Helyi idő szerint 11 órakor egy perces néma csenddel adóztak az áldozatok előtt a londoni kormányzati intézményekben.

http://mno.hu/

Néhány nap alatt az Egyesült Királyságban politikai válsággá terebélyesedett a londoni Grenfell Towerben pusztító tűzvész tragédiája. Theresa May brit miniszterelnököt már eddig is számos bírálat érte azért, ahogy a teljesen kiégett toronyház katasztrófájára reagált. Például sokáig nem találkozott a károsultakkal, amit minisztere biztonsági okokkal magyarázott. Ám eközben II. Erzsébet királynő és Vilmos herceg is a helyszínre látogatott. Így tett Jeremy Corbin, a Munkáspárt vezetője is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »