Hétvégi razzia: több mint száz embert kaptak el a Bulinegyedben

Hétvégi razzia: több mint száz embert kaptak el a Bulinegyedben

Hétről hétre razziázik a BRFK, a hétvégén újra ellenőrzést tartottak a főváros Bulinegyednek is nevezett zónájában, vagyis a Szent István körút, a Teréz körút és a Rákóczi út által határolt területen.

A rendőrök ezúttal is találtak maguknak munkát: beszámolójuk szerint összesen 112 embert állítottak meg, közülük pedig 81 fő ellen indult szabálysértési eljárás.

Tíz főt drogbirtoklás – rendőrségi felvételek szerint kis mennyiségű marihuána miatt – fogtak el, de akadtak komolyabb tettenérések is: három rablót, személyt, nyolc garázdát, hét körözött személyt és tíz ittas vezetőt kapcsoltak le az akció során.

A razzia hasonló eredményekkel zárult, mint a szeptember 23-24. rendőrségi művelet. A BRFK rend szerint Bulinegyed biztonságát emlegeti fő okként – tény ugyanakkor, hogy az ilyen ellenőrzések remek bevételi forrást is jelentenek a hatóságoknak; az előző héten például 51 esetben szabtak ki helyszíni bírságot a bulizók szabálysértései (így például az utcai alkoholfogyasztás) miatt.

Hírdetés

A folyamatos rendőrségi ellenőrzés mellett erős társadalmi és lakossági nyomás is nehezedik az övezet szórakozóhelyeire.

http://mno.hu/

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, az erzsébetvárosi képviselő-testület kedden tárgyalja meg, milyen szigorítást vezessenek be a Bulinegyed VII. kerületi utcáiban – a legkeményebb változat szerint éjféltől bezáratnák a helyi kocsmákat, a A kosz, zaj, bűz és bűnözés ellen tiltakozó helyi lakók legalábbis ezt szeretnék elérni.

Amennyiben a teljes 24 óra utáni zárást nem fogadják el a VII. kerületi képviselők, a benyújtott alternatívák szerint úgynevezett éjszakai nyitvatartási engedélyt Belső-Erzsébetvárosban a Király utca, az Erzsébet körút páratlan oldala, a Rákóczi út és a Károly körút által határolt területre lehetne kiadni.

Az is felvetődött: legyen bármeddig nyitva tartó üzlet, ha nem árul szeszes italt. Vattamány Zsolt polgármester szerint mindezek eldöntése „a képviselők bölcsességére van bízva”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »