Hétvégi hírösszefoglaló: Újabb szörnyű autóbaleset Kárpátalján, őszi sorozás, Huszton is próbálkozott a kárpátaljai gyerekrabló

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak a hétvégén (szeptember 23-25.). Újabb szörnyű autóbaleset Kárpátalján: egy 26 éves csongori fiú életét vesztette, pár ezer forintért vettek magyar állampolgárságot magyarul nem beszélő ukránok, éhes, elhagyott gyermeket találtak a szemetes kukák mellett Beregszászban, a hrivnya katasztrofális gyengülését jósolja az IMF, őszi sorozás, Huszton is próbálkozott a kárpátaljai gyerekrabló.

Újabb szörnyű autóbaleset Kárpátalján: egy 26 éves csongori fiú életét vesztette

A tragikus baleset Csongor és Sztrabicsó települések között történt. Az előzetes adatok szerint az Audi sofőrje elvesztette irányítását a jármű fölött, és emiatt berepült az árokba. A gépkocsi 26 éves tulajdonosa a hátsó ülésen ült, ő a helyszínen életét vesztette.  Az Audi másik két utasa, egy 25 éves és egy 21 éves fiatalember, az intenzív osztályra került. Az orvosok elmondása szerint mindkét személynél traumás agysérülést diagnosztizáltak, az egyik fiú kómába esett.

Pár ezer forintért vettek magyar állampolgárságot magyarul nem beszélő ukránok

Tömegével hamisították a magyar állampolgárság elnyeréséhez szükséges iratokat Ukrajnában, sokan pedig még a magyar kormánytisztviselőt is lefizették, hogy kijátsszák a honosítási szabályokat. 194 vádlottja van annak a büntetőpernek, amely a Záhonyi Járási Hivatalban történt visszaélések miatt indult. A Kisvárdán megkezdett monstre bírósági tárgyaláson azonban csak öten jelentek meg. Egyikük az az ügyintéző, aki pár ezer forintért bárkinek igazolta, hogy beszél magyarul.

Éhes, elhagyott gyermeket találtak a szemetes kukák mellett Beregszászban

Szeptember 22-én reggel a beregszászi lakosok arról értesítették a rendőrséget, hogy a város központjában a szemetes kukák mellett egy elhagyott éhes gyermeket találtak.

A hrivnya katasztrofális gyengülését jósolja az IMF

Szeptember elejétől a bankközi devizapiacon ismét gyengült a hrivnya árfolyama. Jelenleg az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) meg tudja fékezni a hrivnya gyengülését, de ez már nem fog sokáig tartani. Eközben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) becslései szerint Ukrajnában továbbra is fennáll a nemzeti valuta sokkoló leértékelődésének kockázata, ami az államadóssággal van összefüggésben. Az IMF elemzései szerint egy amerikai dollár akár 46 hrivnyába is kerülhet majd.

Őszi sorozás: cél a 100 százalék Kárpátalján

A Kárpátaljai Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság nagytermében értékelték a 2016-os tavaszi sorozást és ismertették a küszöbön álló őszi behívás fő feladatait és keretszámait. Október 1-je és november 24-e között Kárpátaljáról 300 újoncot hívnak be sorkatonának, az első behívókat már kézbesítették az érintetteknek.

Már Huszton is próbálkozott a kárpátaljai gyerekrabló

Szeptember 21-én újabb próbálkozást tett a megyénkben ólálkodó gyerekrabló – ezúttal Huszton. Az ismeretlen férfi ezúttal a Huszti 6. Számú Középiskola egyik tanulóját próbálta elrabolni.

Radioaktív anyagot fedeztek fel a határőrök az ukrán-magyar határon

Szeptember 21-én éjszaka a csapi határellenőrző ponthoz egy utánfutóval rendelkező Volkswagen típusú gépkocsi érkezett, melyet egy 42 éves ukrán állampolgár vezetett. Amikor az autó az ellenőrző pont területére érkezett, azonnal működésbe lépett a Jantar elnevezésű speciális készülék, amely a radioaktív és nukleáris anyagokat észleli.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglaló, UkrajnaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »