Hétvégi hírösszefoglaló: Hatezer hrivnyás adó a külföldi rendszámú autósoknak

A Kárpátinfo.net kiemelte azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak a hétvégén (november 25-27.). Hatezer hrivnyás adó a külföldi rendszámú autósoknak, elgázoltak egy iskolás kisfiút Munkácson, tragikus autóbalesetben vesztette életét egy fiatal kárpátaljai lány, háromszáz kárpátaljai mezőgazdász nyert támogatást a magyar kománytól.

Hatezer hrivnyás adó a külföldi rendszámú autósoknak

Továbbra sem sikerült megnyugtató megoldást találni az ukrajnai tranzitautósok ügyében. A folyamatos határblokádok nem hatják meg Kijevet. A napokban egy küldöttség járt a fővárosban, s olyan javaslatot dolgoztak ki közösen, ami sokaknak nem nyerte el a tetszését.

Elgázoltak egy iskolás kisfiút Munkácson (Videó)

A rendőrök megvizsgálták a biztonsági kamerák felvételeit, amely alapján megállapították, hogy az iskolás fiú a barátaival együtt a könyvtárhoz tartott, amikor a baleset történt. Az áldozat át akart futni az úttesten, ám ekkor a jelzőlámpa ekkor a zöldre váltott, így az autók el is indultak, az iskolás fiút pedig elgázolta az egyik jármű

Tragikus autóbalesetben vesztette életét egy fiatal kárpátaljai lány

A baleset november 25-én, az éjjeli órákban történt a Rahói járásban található Kőrösmezőn. Egy 31 éves lembergi nő elvesztett irányítását Škoda Yeti típusú gépkocsija fölött és a szalagkorlátnak ütközött.

Háromszáz kárpátaljai mezőgazdász nyert támogatást a magyar kománytól

Több mint 300 kárpátaljai magyar gazdálkodó és mezőgazdasági vállalkozó írt alá csaknem 600 millió forint összértékben pályázati szerződést szombaton Beregszászon, az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Program keretében.

Mit ért el Ukrajna a véres forradalmával?

November 21-én ünnepelték az ukránok a majdani forradalom harmadik évfordulóját. De a lakosság a demokráciáért vívott harc után rádöbbent, hogy a szólásszabadságért és az uniós barátságért vívott harc befejeztével szinte semmi sem változott. A legújabb felmérés szerint az emberek 80 százaléka úgy gondolja, hogy a majdani forradalom nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de sokan leginkább azért nem tesznek semmit, mert rettegnek attól, hogy újból elkövetik a véres forradalom végzetes hibáit.

Halálos baleset történt a csapi határátkelő közelében

A rendőrség operatív csoportja megállapította, hogy az Opel 34 éves ungvári járási sofőrje elvesztette az uralmát a jármű felett, s ennek következtében ütközött a kamionba. A sofőr a helyszínen életét vesztette.

Nyolc év kell az ukrán gazdaságnak, hogy visszatérjen a Janukovics elnöksége alatti szintre

Ahhoz, hogy Ukrajna gazdasága visszatérjen arra a szintre, ami Viktor Janukovics elnöksége alatt volt tapasztalható, legalább nyolc év szükséges – fejtette ki véleményét Ruszlan Bortnik, az Ukrán Politikai Elemzés Intézetének vezetője.

Újabb kárpátaljai halottja van a kelet-ukrajnai harcoknak

Újabb kárpátaljai katona esett el a terrorellenes műveletek (ATO) övezetében. A 39 éves férfi a 128-as gépesített dandár tagja volt.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: belföld, hírösszefoglalóForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »