Hétvégén zajlik a TIFF Marosvásárhelyen

Gazdag kínálattal várja az érdeklődőket hétvégén a Marosvásárhelyen harmadik alkalommal megszervezett Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), amelyen magyar és román filmes személyiségek is tiszteletüket teszik.

A háromnapos program péntek délután kezdődik, és négy helyszínen zajlik. A Művész moziban 16 órakor kezdődnek a vetítések, elsőként a Csak egy szusszanás című filmet lehet megtekinteni, ezt követi az Ifjúság, majd 19.30-től a Nemes Jeles László által rendezett Saul fia. A filmszínházban jelen lesz az Oscar-díjas alkotásban szereplő Molnár Levente kolozsvári színművész is. A vetítésmaratont a Legújabb testamentum című film zárja.

A Kultúrpalotában a program 17 órakor kezdődik a Cinema, mon amour című filmmel, amelyet 19 órától a Lucian Pintilie rendezte A helyszíni szemle című alkotás követ. A film két szereplője, George Mihăiţa és Vladimir Găitan is jelen lesz a vetítésen. 21.15 órától a Kutyák című film bemutatójára kerül sor, amelyet Bogdan Mirica rendezett, főszereplője Gheorghe Visu, aki részt vesz az eseményen.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »