Hétszáz méteres földalatti csempészalagutat fedeztek fel Kárpátalján (Fotók)

Július 19-én az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), a határőrség és a rendőrség alkalmazottai Ungvár szélén, az egyik magán ház pincéjében egy alagutat találtak, mely az ukrán-szlovák határon halad keresztül.

A jól felszerelt, 700 méter hosszú és körülbelül egy méter átmérőjű alagút 3-6 méter mélyen van.

A csempészek hatalmas mennyiségű cigarettát szállítottak az alagúton keresztül Európába. A biztonsági erők alkalmazottai 13 100 karton csempészcigarettára bukkantak. Kisméretű vonatkocsikat is találtak, amelyek segítségével a csempészek illegálisan szállították Szlovákiába a csempészárut – írja az UA-Reporter.

A házkutatás során a nyomozók olyan tárgyakat és dokumentumokat találták, amelyek bizonyítják az alagút használatát. A titkos járaton keresztül személyeket, különböző tárgyakat és cigarettát is csempésztek.

Július 20-án az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) nyomozói büntetőeljárást indítanak. A jelenlegi jogszabályok szerint a bűncselekményért öttől hét évig terjedő szabadságvesztés jár.

Jelenleg a rendőrök keresik a csempészetben résztvevő személyeket. Az ügyben tart a vizsgálat.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›UngvárCímkék: csempészalagút, csempészet, ukrán-szlovák határ, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírek, kékfény, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »