Hétről hétre megbénhíthatják a belvárost

Hétről hétre megbénhíthatják a belvárost

Hetente tüntetnek mostantól a taxisok – addig, amíg eredménye nem lesz a tiltakozásuknak. Ezt ígérték a szervezők az újabb demonstráció után. Ma az egy héttel ezelőttihez hasonló felvonulást tartottak: a Hősök teréről indultak, és két híd érintésével érkeztek a Parlamenthez. Nem új törvényi előírásokat követelnek, csak azt, hogy a hatóságok az Uber-sofőrökön is kérjék számon a már meglévő az előírásokat.

Ahogy egy hete, úgy most is a Hősök teréről indultak a tiltakozó taxisok. Ezúttal azonban két hidat foglaltak el, az egyik konvoj a Szabadság hidat, a másik a Lánchidat zárta le a Budára vezető oldalon. A tüntetést szervező taxisok szerint a kormány továbbra is kiskapukat hagy az ubereseknek, ezért addig demonstrálnak, amíg nem lesznek egyenlő feltételek a budapesti személyszállításban.

– Azt szeretnék, hogy eltűnjön az Uber?
– Természetesen, mint minden máshol az egész világon, olyanok, mint a fekély, terjednek, és akik meg fizetik a dolgaikat, azokat meg lenyomják, és nem tudunk létezni” – nyilatkozta az egyik fuvarozó.

A taxisok azt követelik, hogy a hatóságok tartassák be a törvényi szabályokat – vagyis vegyék le a rendszámot az illegális fuvarozók autójáról, vegyék el azok jogosítványát, de az uberesek autóját is elkoboztatnák, és letiltatnák az internetes felületekről is a közösségi személyszállítók applikációját.

„Jelen pillanatban a május hónap arról fog szólni, hogy egészen addig, amíg számunkra, illetve a legális taxis szállítást végzők számára nem születik egy olyan határozat, amit el tudunk fogadni, közel vagyunk hozzá, ezt azért gyorsan elmondom, addig minden kedden, a város különböző pontján lesznek megmozdulásaink” – közölte Czifery Csaba, a demonstráció főszervezője

A tüntető taxisok 17 órakor hajtottak le a hidakról, ahonnan rendőri félvezetéssel a Parlament elé vonultak. Az Alkotmány utcába mentek, ahol 18 óráig, teljes sávban folytatták csendes demonstrációjukat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »