Hétköznapi csínytevések egy miskolci gyermekotthonban

Gyerekkorú társukat rabolták ki intézeti neveltek Miskolcon. Miután a 13 éves fiú szólt a nevelőnek, meg is verték. A két nagyobb fiút letartóztatták, vádat emeltek ellenük, javítóintézetbe küldhetik őket (ahol majd újabb csínytevéseket tanulhatnak).

Az eset 2015 decemberében történt. A 15 és a 16 éves "fiú" a gyermekotthon udvarán odament a 13 éves gyermekhez. Először úgy tettek, mintha viccelnének vele, így próbálták levenni a mellényét, de nem hagyta magát. Erre lefogták, így akarták elvenni a mellényét. A 13 éves fiú ekkor is ellenkezett, erre a 16 éves vállon harapta.

A mellényt végül el tudták venni, a megtámadott gyermeknek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. Szólt a nevelőnek, így a mellényét megtalálták a két elkövetőnél, akik másnap viszont az udvaron ököllel kezdték verni a 13 éves fiút, amiért elárulta őket.

Rendőrt hívtak az intézetbe, a 15 és a 16 éves "fiút" is őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a két fiatalkorúval szemben rablás valamint aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, és javítóintézeti nevelés kiszabására tett indítványt a bíróságnak – derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplém Megyei Főügyészség keddi közleményéből.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »