Hétfő: villanhat a magyar kard

Hétfőn újabb 14 számban avatnak bajnokot a riói olimpián, és reményeink szerint ismét felhangzik majd a magyar Himnusz. Erre vívásban, cselgáncsban és úszásban is van esély, ráadásul férfi pólósaink is újra medencébe ugranak.

A TELJES MAGYAR PROGRAM

Újabb nap, újabb magyar esélyek. Hétfőn több sportágban is éremszerzési eséllyel versenyeznek a magyarok a riói olimpián. Ráadásul újabb aranyéremre is esély mutatkozik. Például a cselgáncsosoknál, ugyanis a 2-es Karióka Arénában tatamira lép Karakas Hedvig (57 kg), aki négy éve ötödik volt, továbbá a Londonban ezüstérmes Ungvári Miklós (73 kg) is látható lesz. Karakas sorsolása abszolút kedvező – a negyeddöntő szinte kötelező így a számára – míg Ungvári első ellenlábasa verhető, utána pedig a 36 éves ceglédi klasszis remélhetőleg megoldja a feladatát. Mindkettejük eljuthat akár az aranyig is!

A sportlövőközpontban az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István és az ötödik ötkarikás fellépése előtt álló, végre olimpián is bizonyítani akaró Sidi Péter lép lőállásba a férfi légpuska alapversenyében, majd reményeik szerint döntőjében. Bízzunk abban, ők nem lövik el magukat…

Szász Emese vasárnapi párbajtőraranya után most már bármit el tudunk hinni a magyar vívókról. Ma a női kard egyik legnagyobb klasszisa, a tavaly világbajnoki bronzérmes, idén Eb-második Márton Anna lép pástra és melegít be reményeink szerint venezuelai vagy egyiptomi riválisa ellen a legjobb 32 között. A fiatal kardvívó a szakemberek szerint a dobogóra mindenképpen odaérhet.

Megkezdi szereplését az ökölvívócsapat másik tagja, a 75 kilósok között érdekelt Harcsa Zoltán is, az ő első ellenfele magyar idő szerint 17.30-kor a türkmén Arslanbek Achilov lesz a 32 között. Ez a meccs mindenképpen nyerhető, ám utána a súlycsoport kubai világbajnoka következhet Harcsának. Szintén ma debütálnak a vitorlázók: Cholnoky Sára és a hatodik olimpiáján szereplő Gádorfalvi Áron szörfben, Vadnai Benjamin és Érdi Mária a Laser hajóosztályban száll vízre a nyitófutamok során, titokban abban bíznak sokan, valamelyikük odaér a pontszerző helyekre.

Úszásban a 400 méter vegyesen világcsúccsal aranyérmes Hosszú Katinka és a 200 méter pillangó világbajnoki címvédője, Cseh László vízbe ugrik az Olimpiai Uszodában. Előbbi 200 méter vegyesen, utóbbi pedig 200 méter pillangón kerülhet döntőbe, az előfutamok során még Verrasztó Evelynnek és Késely Ajnának (200 gyors), Kenderesi Tamásnak (200 pillangó), valamint Jakabos Zsuzsannának (200 vegyes) szoríthatunk. Hosszú ráadásul a 100 méter hát döntőjében éremért úszhat, kérdés, mennyit vesz ki belőle a 200 m vegyes.

A szerbek elleni szombati döntetlen (13-13) után a férfi vízilabdázók is folytatják szereplésüket, ezúttal az ausztrálok lesznek az ellenfelek a Maria Lenk Uszodában, reméljük, ezúttal meglesz a győzelem Benedek Tibor csapatának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »