Hétezer migráns perelte be Németországot

Az májusi közel hatezerről szeptemberben hétezerre emelkedett azon migránsok száma, akik pert indítottak a német állam ellen, mert túl lassúnak találták menedékkérelmük elbírálását.

Magyar Menedék - Badiny

Eddig mintegy 7000 migráns vesztette el türelmét és perelte be a német államot, mivel az késlekedik menekültkérelmük elbírálásával. Júniusra összesen 7014 pert indítottak a Migrációs és Menekültügyi Szövetségi Hivatal (BAMF) ellen.

A perek száma megduplázódott 2016 hasonló időszakához képest. Idén márciusig 3271 per indult, majd májusig már 5800.

A baloldali Sevim Dagdelen, aki szövetségi parlamenti képviselő és integrációs nagykövet is egyben, keményen kritizálta a BAMF munkáját. A perek megduplázódásának száma magáért beszél, ez egy kormányzati kudarc” – mondta a képviselőnő. Hozzátette: az, hogy a menedékkérőknek hónapokat, vagy akár éveket kell várniuk kérelmük elbírálására, “megmérgezi a menekültek integrációs folyamatát”.

A BAMF szóvivője mindössze átmeneti emelkedésről beszélt, és szerinte a számok csökkenő tendenciát fognak mutatni. Idén várhatóan több mint 300 000 ezer migráns érkezik Németországba – mondta Frank-Jurgen Weise, a bevándorlási hivatal vezetője. Hozzátette, hogy az idei számok jóval alacsonyabbak, mint a tavalyiak, amikor több mint egymillió migráns érkezett Németországba.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »