Hétéves metrókat küldenek az oroszok a régiek helyett?

Hétéves metrókat küldenek az oroszok a régiek helyett?

Úgy fest, a valódi verseny elkerülése és az orosz partner helyzetbe hozása miatt kiírt tender győztese nem felújított, hanem új kocsikat szállít – írja a Népszabadság.

„Valójában ezen minden új” – így foglalta össze tapasztalatait a Népszabadságnak egy névtelenséget kérő szakértő, aki az elsők között nézhette meg kívül-belül a 3-as metró első, Oroszországban felújított, s múlt héten Budapestre érkezett szerelvényét.
 
A Metróért Egyesület már korábban is állította: a megadott idő alatt nem lehet felújítani a régi roncsokat, így vélhetőleg a már kész darabokat „fazonírozzák” a BKV igényeire. Erősítette a gyanút az is, hogy a felek a szerződéskötés után szinte azonnal tárgyalásokba kezdtek a módosításokról, így a fékrendszert, a kerekeket, az alvázat, a motort és a padlómagasság beállítását és a meghajtást (korszarább aszinkronosra) is módosították.
 
A lap szerint másként nem lehetett volna helyzetbe hozni az orosz gyártót. (A szóbeszéd szerint az észak-déli metróvonal járműcseréje a magyar–orosz-gázszállítást és Paksot is tartalmazó „alkutorta” egyik szelete volt.)
 
Ha a tendert új szerelvényekre írják ki, akkor a Metrowagonmash messze nem a legkorszerűbb modelljei nagy valószínűséggel alulmaradnak. A pályázati feltételeket nem lehetett volna ennyire testre szabni. A városvezetés pedig az Alstom-fiaskó okán félt egy teljesen nyílt uniós tendertől. Pályázat nélkül vásároltak volna ugyan, de nem kaptak rá engedélyt a minisztériumtól – írja a lap.
 
– Nekem személy szerint jobban tetszik, mint az újként vásárolt Alstom kocsik – jelentette ki Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke, aki az M3-as vonal rekonstrukciójára összeállt projektigazgatóság mérnökével járta be a szerelvényt. – Ránézésre se kívülről, se belülről nem látszik a kocsikon, hogy bármit is megőriztek volna a régi elemekből.
 
Hasonló eredményre jutott a Heti Válasz is. A lap szerint abszolút hasonlítanak egy 2009-ben gyártani kezdett modellre. Az újság képén a legnagyobb eltérés a szürke szűnű orosz szerelvénytől a modernebb külsőt kölcsönző led lámpák és a csillogó fehér festés.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »