Hetekkel ezelőtt befuccsolt az MSZP boltzáras aláírásgyűjtése

Hetekkel ezelőtt befuccsolt az MSZP boltzáras aláírásgyűjtése

Már két-három héttel ezelőtt felhagyott a vasárnapi boltzárral kapcsolatos aláírásgyűjtéssel az MSZP – nyilatkozta Gőgös Zoltán a Magyar Idők csütörtöki számában.

A szocialisták elnökhelyettese elmondta: azért döntöttek így, mert már látnak arra garanciát, hogy a kormány nem vonja vissza a vasárnapi nyitvatartást.

A politikus hozzátette: korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (KDNP) nem fogalmazott egyértelműen a témával kapcsolatban, ezért akartak a szocialisták voksolást annak érdekében, hogy három évre bebiztosítsák az üzletek nyitvatartását vasárnap.

Hozzátette, hogy az Alkotmánybíróság is elutasította beadványukat, így az lekerült a napirendről.

Gőgös Zoltán beszélt arról is, hogy tovább gyűjtik az aláírásokat az állami földek eladásával kapcsolatos, valamint a cégvezetők kétmilliós bérplafonjáról szóló népszavazási kérdésekben. Eddig százötvenezer szignót sikerült összegyűjteniük.

A politikus megjegyezte: bár segítenek Kész Zoltánnak is a bérplafonnal kapcsolatos aláírásgyűjtésben, de külön íveket használnak, azt a csomagot a független országgyűlési képviselő fogja leadni a Nemzeti Választási Irodának.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »