Hét hónap alatt tízezernél is többször zaklatta

Egy 45 éves férfi és a sértett 2015. május 16. napjáig élettársi kapcsolatban élt, de kapcsolatuk megromlott, a nő a közös lakásukból elköltözött – írta közleményében Kondákor Csaba Zala megyei főügyész. A férfi ezt követően – annak ellenére, hogy a nő a kapcsolattartástól elzárkózott, és ezt több alkalommal közölte is – rendszeres kapcsolatba próbált vele lépni. 2015. május 16. és 2015. december 20. közötti időben az általa használt mobiltelefonról összesen 9713 alkalommal „indított forgalmazást”, 8590 alkalommal kezdeményezett hívást, és 1123 SMS üzenetet küldött.

A férfi a nőt a megjelölt időszakban többször személyesen is kereste a munkahelyén. A vádlott magatartásával a nő magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, amit azt követően is folytatott, hogy a Zalaegerszegi Járásbíróság végzésben kötelezte, hogy tartózkodjon a kapcsolat felvételétől és kapcsolat tartásától.

Korábban is volt ilyen ügye

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfi ellen zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróságon, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság rendelje el a korábbi végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésének utólagos végrehajtását, továbbá a próbára bocsátását szüntesse meg, és azon bűncselekmény miatt is szabjon ki büntetést.

A 45 éves férfit a Zalaegerszegi Járásbíróság már zaklatás bűntette és más bűncselekmények miatt 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidő 2017. március 16. napján telt volna le. A Sárvári Járásbíróság pedig testi sértés bűntette miatt bocsátotta 2 év próbára, a próbaidő 2016. július 08. napján telt volna le.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »