Hengerelt első meccsén a magyar férfi pólócsapat

Hengerelt első meccsén a magyar férfi pólócsapat

BUDAPEST. Az ausztrálok felett aratott 13-3-as gyõzelemmel mutatkozott be a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésû vizes világbajnokság hétfõi játéknapján, a Margitszigeten.

Eredmény, B csoport, 1. forduló:
Magyarország-Ausztrália 13-3 (1-1, 4-1, 2-1, 6-0)
————————————————-
gólszerzõk: Varga D. 4,  Manhercz, Török, Vámos 2-2, Hárai, Hosnyánszky, Mezei, illetve Edwards, Kayes, Younger

A margitszigeti Hajós Alfréd uszoda 50-es medencéjében telt ház, mintegy hétezer nézõ elõtt szállt vízbe a két csapat, s bár a magyar csapat számított esélyesnek, azért semmiképpen sem várt sétagalopp a vendéglátókra. Már csak azért sem, mert a tavalyi, Rio de Janeiró-i nyári olimpián játszott csoportmérkõzésen 9-9-re végeztek egymással a felek. Néhány héttel azelõtt pedig csak óriási csatában nyert 16-15-re az akkor még Benedek Tibor irányította együttes a Hajósban.

Ausztrál góllal indult a hétfõi meccs, a csapatkapitány Varga Dénes kapufán landoló lövéssel válaszolt, majd további kimaradt magyar lehetõségek után, szûk két perccel az elsõ szünet elõtt Vámos Márton távoli bombagóllal egyenlített (1-1).

A második nyolc perc Varga eredményes megúszásával indul, majd ugyanõ egy keresztléces góllal vétette észre magát újfent (3-1). A hazai elõnyhöz kellett az is, hogy Nagy Viktor többször remekül védett. A magyar válogatott Vargához hasonlóan olimpiai és világbajnok játékosa, Hosnyánszky Norbert pattintott lövésére sem volt ellenszere az ellenfélnek. A légiósként a BL-gyõztes és magyar bajnok Szolnok csapatában pólózó Aaron Younger szépített, de még a nagyszünet elõtt jött a válasz Varga részérõl (5-2).

A fordulás után a csapatkapitány negyedszer is eredményes volt, ekkor büntetõbõl vette be a kaput. Nagy továbbra is nagyszerûen védett – 86 százalékon állt ekkor a védési mutatója -, s mivel elöl emberelõnyben Török Béla is betalált, 7-2-re elhúzott a magyar csapat. A volt OSC-s Joe Kayes módosított az álláson a negyed hajrájában.

A befejezõ játékrészt Hárai Balázs centergólja nyitotta, majd a másik center, a balkezes Mezei Tamás is betalált. A találatok sorát a vb-újonc Manhercz Krisztián folytatta, az ausztrálok játéka szétesett, ezt Vámos használta ki távolról (11-3). Török nagyszerû összjáték után növelte kilencre a különbséget, majd a "közte tíz" is meglett a duplázó Manhercz révén.

A 13-3-as sikert felállva ünnepelte a közönség, amely az éppen ezen a napon 43 éves Märcz Tamás tiszteletére a Happy Birthday-t énekelve köszöntötte a vb-n gyõztes meccsel bemutatkozó szövetségi kapitányt.

    Korábbi eredmények, férfiak, 1. forduló:
    —————————————-
    A csoport:
Brazília-Kazahsztán 6-2 (1-1, 0-1, 3-0, 2-0)
Montenegró-Kanada 8-8 (3-1, 2-2, 1-1, 2-4)
    B csoport:
Olaszország-Franciaország 18-9 (5-2, 3-4, 7-1, 3-2)
    C csoport:
Szerbia – Dél-afrikai Köztársaság 21-5 (6-1, 7-1, 5-1, 3-2)
Görögország-Spanyolország 8-7 (3-1, 2-2, 1-1, 2-3)
    D csoport:
Horvátország-Egyesült Államok 12-7 (3-1, 4-2, 3-1, 2-3)
    késõbb:
Japán-Oroszország 21.30


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »