Helyretette az áldozathibáztató sepsiszentgyörgyi rendõrséget Antal Árpád polgármester

Egy nemi erőszakkal kapcsolatos ügyben üzent Sepsiszentgyörgyön a rendőrség a nőknek: ne járjanak sötétedés után az utcán – írja a Háromszék napilap.

A rendőrség a kommentárját ahhoz a bűncselekményről szóló tájékoztatásához fűzte, amely múlt héten péntekről szombatra virradó éjjel történt. Egy 26 éves nő tett feljelentést a rendőrségen, hogy megerőszakolta egy 17 éves fiatalember, amikor kevéssel éjfél után hazafelé tartott. A tömbház előtt találkozott a fiúval, aki az épület mögé tuszkolta a nőt, és megerőszakolta.

A törvényszéki orvos jelentése szerint a leletek erőszakos közösülésre utalnak. A rendőrség őrizetbe vette a fiút, aki szombaton 30 napos előzetes letartóztatásba került.

Antal Árpád polgármestertől azt kérdeztük, hogy helyénvalónak tartja-e a rendőrség nőket célzó tanácsát.

“Úgy gondolom, hogy a rendőrségnek nem az a feladata, hogy a potenciális áldozatoknak üzenjen, hanem az, hogy védje meg az embereket, és, ha bűncselekmény történik, akkor kerítse kézre az elkövetőt” – mondta a polgármester.

Hozzátette, az önkormányzat dolgozik azon, hogy a közvilágítás terén ne legyenek hiányosságok. “Azt gondolom, hogy Sepsiszentgyörgyön rendben van a közbiztonság, és azt szeretném, ha az a város maradna, ahol a nők sötétedés után is bátran járhatnak az utcán” – mondta Antal Árpád. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »