Helyi cég fejezi be a csíkszeredai tömbházak hőszigetelését

Helyi cég fejezi be a csíkszeredai tömbházak hőszigetelését

Egy helybéli cég végzi el a bukaresti vállalat távozása miatt abbamaradt csíkszeredai tömbház-hőszigeteléseket, a munkálatokat már el is kezdték. 

narcisz utca vn 005_b

Ugyanis miután megtörtént a szerződésbontás az Eol Facility nevű bukaresti céggel, nyolc panelháznál maradt befejezetlen munka. Szőke Domokos alpolgármester kérdésünkre elmondta, két külön szerződés alapján szigetelt a bukaresti cég, most külön kértek árajánlatokat a két szerződésre, és külön a víz- és hőszigetelésre, illetve a bádogosmunkákra is.

„Utóbbira kaptunk időben ajánlatot, azt leszerződtük, és már dolgozik egy helyi kivitelező. Kértünk három árajánlatot a falak és tetők szigetelésére, valamint más, elmaradt munkálatokra, kiválasztottuk a nyertest, és folyamatban van a szerződéskötés a helybéli Tectum Company Rt.-vel. Bízom benne, hogy a héten aláírjuk a szerződést, és szeptember 12-étől elkezdik a munkát” – részletezte az alpolgármester. A hőszigetelésekkel október közepéig kell végezni, a befejezésre 40 napos határidőt állapítottak meg.

A bukaresti cég azután távozott Csíkszeredából, hogy a polgármesteri hivatal jelezte, a munkálatok tavalyi késlekedése és a befejezési határidők kényszerű meghosszabbítása miatt a várost ért pénzügyi veszteséget – közel 5 millió lej értékű uniós támogatás elmaradása – a kivitelezőkön igyekszik behajtani, és megegyezés hiányában bírósági eljárást is indít. A cég távozása két másik tömbház szigetelését is késlelteti, amelyet 50 százalékos kormánytámogatással végeznek el. Mivel a veszteségekért két másik, szintén hőszigeteléseket végző bukaresti, illetve bákói céget is perbe hívnak, az általuk elvégzett munkálatoknál észlelt hibák kijavítása is lassan halad.

„Számítunk arra is, hogy a lakók által észlelt hibák miatt, amelyeket a jótállási időszak alatt kell kijavítani – például ablakcserék –, még szükség lesz egy külön szerződésre. A hibalistát összeállítjuk, elküldjük a kivitelezőnek, és ha nem hajlandó ezeket helyrehozni, a visszatartott garanciapénzből kell szerződjünk egy céggel, amely elvégzi a munkát” – magyarázta Szőke. Hozzátette, a Tectum Companynak már jelezték, hogy valószínűleg ez a feladat is rájuk vár.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »