Heinz-Christian Strache: Üzemzavar

Igencsak vitatható dolgok történnek. A 650-700 ezer érvényes, még összeszámlálandó levélszavazat csak nem megy homlokegyenest neki az általános, 52 százalékos Hofer és 48 százalékos Van der Bellen trendnek.

Magyar Menedék - Badiny

A levélszavazatok megszámlálása előtti előzetes választási eredmény szerint Norbert Hofer 52 százalékon, Van der Bellen 48 százalékon áll (az ORF erről miért nem számolt be). A levélszavazatok megszámlálása előtti hivatalos állami eredményben (mint arról ma a belügyminiszter beszámolt) Norbert Hofer 144 000 szavazattal vezet Van der Bellen előtt.

A 650-700 ezer érvényes, még összeszámlálandó levélszavazat csak nem megy homlokegyenest neki az általános, 52 százalékos Hofer és 48 százalékos Van der Bellen trendnek. A levélszavazatok fele 325-350 ezer voksot tesz ki. Ennyi szavazathoz kellene Van der Bellennek – pontosabban 350 ezerhez, ha 50 százalékot ér el – még ráadásban 145 ezer voksot begyűjtenie ahhoz, hogy nyerni tudjon. Ennyire az általános választói trendtől homlokegyenest eltérő eredmény csak nem lesz! Az ellentmondana minden nemzetközi tapasztalatnak.

Izgatottak vagyunk!”

FACEBOOK


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »