Hazugsággal és félelemkeltéssel vádolták egymást

Hazugsággal és félelemkeltéssel vádolták egymást

Hazugsággal és félelemkeltéssel vádolta egymást a két oldal a brit EU-népszavazásról rendezett tévévita során. A szigetország lakossága csütörtökön dönt arról, hogy Nagy-Britannia maradjon-e az Európai Unió tagja.

A két tábor híveinek tévévitája már korántsem volt barátságos, az ügyben széthúzó Konzervatív Párt tagjai egymást támadták. „A brit munkahelyekről van szó, és most a legnagyobb a munkanélküliség az ország történetében. Nézzük, mit mondanak erre a távozáspártiak. Boris Johnson vezető közgazdásza azt mondta, nem tudja garantálni, hogy az emberek nem veszítik el a munkájukat, hogy mindenki meg tudja tartani az állását, aki most dolgozik. Boris Johnsontól pedig azt hallhattuk: »Szűnnek majd meg munkahelyek? Talán igen, talán nem.« Na, hát ez nem elég jó” – fogalmazott Ruth Davidson skót konzervatív vezető.

A megszólított volt londoni polgármester félelemkeltéssel vádolta a maradáspártiakat. „Ez sem tartott sokáig. Az elején még azt mondták, hogy pozitív, hazafias üzenetük lesz majd, aztán pár perccel a vita kezdete után máris félelmet akarnak kelteni. Tessék, semmilyen pozitív üzenetük nincs” – mondta Boris Johnson.

Johnson utóda, a munkáspárti Sadiq Khan pedig egyszerűen hazugnak nevezte a távozáspártiakat. „Ijesztgetitek az embereket, hogy szavazzanak a távozásra. Hazudtok. Törökország nem fog csatlakozni az EU-hoz. Boris, te hazudsz, és ijesztgeted az embereket: arra használtad az adófizetők pénzét, hogy csináltass egy szórólapot, amelyen az áll, hogy Törökország csatlakozni fog, és van rajta egy térkép is. A térképen Törökország piros, de csak Szíria és Irak neve van kiírva. Boris, szégyellned kellene magad” – nyilatkozott a londoni polgármester.

A szavazásra jogosult 46,5 millió brit választó csütörtökön dönt arról, hogy a szigetország maradjon-e az EU-ban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »