Hazudott az ORÖ elnöke

A korábbi önkormányzati személygépjármű megromlott műszaki állapota és közlekedésbiztonsági szempontok tették szükségessé az új hivatali autó beszerzését – ezt állította nemrég a Magyar Nemzetnek az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke azzal kapcsolatban, miért volt szükséges egy 2015-ös évjáratú, 7 millió forintos, Audi A4 típusú autó beszerzése. Mára kiderült, hogy Balogh János hazudott, erről pedig hivatalos dokumentum is tanúskodik.

Lapunk birtokába került ugyanis a Porsche Buda márkakereskedés vételi ajánlata, ami szerint több mint 2,5 millió forintot kínált a kisebbségi szervezetnek a korábbi „rossz műszaki állapotú” hivatali autóért. A Volkswagen Tiguan típusú járművet végül meg is vásárolta a Porsche Buda a kínált összegért, ám várhatóan még magasabb áron fogja értékesíteni, ha a vételárhoz hozzáadjuk a kereskedés hasznát is.

Az, hogy a társaság megvásárolta az autót, nem meglepő, ugyanis októberben az ő szakszervizük mérte fel az elnöki jármű állapotát. Ezen a szemlén pedig azt állapították meg, hogy nincs komoly műszaki probléma az autóval. A szakszerviz mindössze 166 ezer forintnyi szerelési költséget számolt fel, de más, szükséges javítanivalót nem talált.

Az új hivatali jármű beszerzése miatt egyébként törvényességi felügyeleti eljárás indult a kisebbségi szervezetnél. Budapest Főváros Kormányhivatala roma politikusok beadványa nyomán azt vizsgálja, jogszerű volt-e az autóbeszerzés, ugyanis a képviselők szerint az ORÖ vezetőjének a közgyűlés felhatalmazása nélkül lízingelik a luxusautót. Az új járművet szeptember vége óta használja Balogh János, ami azért érdekes, mert már több hónappal korábban – egy birtokunkba került hangfelvétel alapján – arról panaszkodott az ORÖ hivatalvezetője, hogy csődközeli helyzetben van a kisebbségi önkormányzat.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 11. 30.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »