Házi készítésű bombát robbantottak a Teréz körúton

Házi készítésű bombát robbantottak a Teréz körúton

Házi készítésű bombát robbantottak a Teréz körúton, a támadó célpontjai egyértelműen a rendőrök voltak – mondta Papp Károly.

 

Az országos rendőrfőkapitány rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, a nyomozást ismeretlen tettes ellen, emberölés kísérlete miatt indította a rendőrség, a gyanú szerint egy 20-25 éves fiatalember az elkövető.

A nyomozásban részt vesznek a nemzetvédelmi szervek és a terrorelhárítás is, eddig 145 térfigyelő kamera felvételét kérték be, ezeknek a vizsgálatát megkezdték. Az országos rendőrfőkapitány elrendelte a robbanószerek fokozott ellenőrzését a Liszt Ferenc Repülőtéren és a határátkelőhelyeken is, és 10 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel. A Teréz körúton tegnap éjjel robbantottak, két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen.

A rendőreink voltak a támadás célpontjai. Úgy ítélem meg, hogy az őket ért támadás az egész magyar rendőrséget érte. A rendőreimet ki akarták végezni. Az ORFK a többi rendvédelmi szervvel teljes körű segítséget fog biztosítani a nyomozás további menetéhez az ügyészség számára. Üzenem, hogy meg fogjuk találni az elkövetőt. Üzenem, hogy meg fogjuk tudni, a motivációját. Hajtóvadászatot indítottunk tegnap éjszaka, több száz bűnügyes kollégám és egyenruhás rendőr dolgozik jelenleg is a felderítésen. (Papp Károly országos rendőrfőkapitány)

Közben stabilizálták a két sérült rendőr állapotát. A 23 éves tőrzsőrmester életveszélyes állapotban, társa a 26 éves tőrzsörmester súlyos sérülésekkel került a Honvéd kórházba, jelenleg mindketten az intenzív osztályon fekszenek. A fiatal nőt megműtötték, az országos rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint altatják.

Sérültjeink a szükséges műtétken túl vannak, kolléganőm életveszélyes, kollégám súlyos sérülést szenvedett. Általános állapotuk kielégítő, stabil. Kolléganőm továbbra is altatásban van. A felépülésükhöz az ORFK minden támogatást megad. (Papp Károly országos rendőrfőkapitány)

Délutánra fejezték be a helyszínelést a nyomozók a robbanás helyszínén. Az éjjel kitelepített lakókat lakcímkártya alapján engedték haza, és a turisták is visszajutottak szálláshelyeikre, miután igazolni tudták, hogy hol szállásolták el őket. A rendőrség közleményében arra kérte fel a térfigyelő kamerákat üzemeltető vállalkozásokat, hogy egy hónapig őrizzék meg a felvételeket. A robbanás helyszínére napközben a főváros több pontjáról katasztrófaturisták is érkeztek megnehezítve a hatóságok munkáját. Bővebben>>>

Hétfő reggelre hívta össze a robbantás miatt a Nemzetbiztonsági Bizottságot a testület szocialista elnöke. Molnár Zsolt a HírT V-nek azt mondta: tényszerű tájékoztatást vár a szombat esti robbanással kapcsolatban. „Mit tudnak a titkosszolgálatok, mit tud az Országos Rendőr-főkapitányság, mit tud a Terrorelhárítási Központ, ,mi lehetett a motivációja ennek a robbanásnak, vagy valószínűbb, helyesebb azt mondani, hogy robbantásnak, azonban bizonyosat még nem tudunk” – mondta.

„Meg kell előzni, hogy pánikkeltés legyen, hogy összeesküvés elméletek alapján hisztériakeltés legyen a társadalomban, azonban, ha esetlegesen bármilyen veszély fenyeget a továbbiakra, akkor viszont ki kell állni és ezt elmondani” – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »