Hazatért az aranygép, a magyar olimpikonokat ünnepelték

Hazatért az aranygép, a magyar olimpikonokat ünnepelték

Több ezren fogadták a riói olimpiáról az aranygéppel, valamint a korábban hazatért magyar olimpikonokat délelőtt a Syma Csarnokban.

Az ünnepségen egyenként szólították színpadra az ötkarikás játékokon érmet nyert sportolókat. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Hír Televíziónak azt mondta: a magyar olimpikonok emelt fővel térhettek haza Rióból.

„Szerintem abszolút fantasztikus eredménnyel jöttünk haza, nem kell mit magyarázni, a győzelmet sosem kell magyarázni, szerintem ennek a magyar csapatnak az eredményét sem kell most az olimpián megmagyarázni. Szenzációs eredmény, büszke vagyok erre a csapatra, nem volt egyetlen olyan kirívó helyzet sem, ami miatt nekünk szégyenkeznünk kéne. Ezek az eredmények rendbe vannak. Ilyen nehéz és ilyen az olimpia, hiszen rengeteg sportágban egy-egy kis momentummal maradtunk le akár az éremtől, úgy hogy én azt mondom, hogy rendben van” – mondta Borkai Zsolt.

Az olimpikonok gépe délelőtt szállt le a Liszt Ferenc Repülőtéren. A járatot – a franciaországi Eb-ről hazatérő magyar válogatottéhoz hasonlóan – vízsugárral köszöntötték. Az érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten. A járattal csaknem 150 fő érkezett, köztük sportolók, kísérők, orvosok és a MOB stábjának tagjai is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »