Házasságban élni öröm! – üzeni a Hallelujah című dallal Gombos Bálint gencsapáti plébános

Házasságban élni öröm! – üzeni a Hallelujah című dallal Gombos Bálint gencsapáti plébános

Gombos Bálint, a Vas megyei Gencsapáti plébánosa az internet új meglepetése: két nap alatt több mint százezren nézték meg az esküvői videót, melyen Leonard Cohen Hallelujah című szerzeménye előadásával örvendezteti meg a fiatal párt a szeptember 24-én a szombathelyi székesegyházban ünnepelt esküvőn.

A gencsapáti Szent Jakab-templom plébánosa, Gombos Bálint unokahúgát lepte meg két évvel ezelőtt azzal, hogy elénekelte esküvőjén Leonard Cohen Hallelujah című dalát.

Szerettem volna valami személyeset és egyedit ajándékozni. Így találtam rá arra a felvételre, ahol Ray  Kelly ír pap énekli a Hallelujah-t  – idézte fel kérdésünkre Bálint atya a történet kezdetét. „Kedvencem lett ez a dal, melyben a tartalom és dallam együttese hordozza azt az örömet, amit számomra a házasságkötés jelent.”

Néhány nap alatt százezer fölé emelkedett a videónál a megtekintések száma a Facebookon. Gombos Bálint meglepődött, hogy ennyien kedvelik a dalt. „A jó híreknek is értéke van” – fogalmazta meg örömét, és hozzátette: reméli, hogy a dal segítségével az üzenet is célba ér: házasságban élni jó, vállalni kell az életre szóló elköteleződést.

Gombos Bálint hittanóráin is alkalmazza az ének közvetítő erejét. Kiemelte: a gyerekek fogékonyak a muzsikára, érezhetően szívesebben jönnek ministrálni, ha az éneklés is szerepet kap a szolgálat során. 

Bálint atyát Mészáros Renáta és lánya kísérték zongorán és csellón a múlt szombati esküvőn.  
  

Fotó: Tompa Viola/Szombathelyi Egyházmegye

Videó: Profiesküvő

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »