Hazánkban is zaklatják a betolakodók a magyarokat – kőkemény válaszokat várunk a rendőrségtöl

Nem csak Németországban, Svédországban, vagy Ausztriában, már hazánkban is zaklatják a migránsok a magyarokat. A PestiSrácok.hu szerkesztőségét több olvasónk is megkereste, hogy elmesélje a Magyarországon tartózkodó bevándorlókkal való találkozása történetét.

Portálunk megtudta, tegnap Budán ugrott be egy nő autójába egy migráns, aki szétpakolta a gépjárműben talált dolgokat és akit csak a kiérkező rendőröknek sikerült megfékezniük. A PestiSrácok.hu egy másik, érthetetlenebb esetről is értesült. Egy belföldi IC-járaton gyermekével utazó férfi helyét menekültek foglalták el, de a MÁV alkalmazottai a reklamáló édesapára hívták ki a rendőröket. A két kiérkező rendőr, – látva, hogy a férfi és megriadt gyermeke nem készül “túszul ejteni a vasutasokat” – panaszosunk szerint példaértékűen kezelte a helyzetet.

Tegnap délután a fiát vitte edzésre O. Andrea, aki miután beszállt az autójába észrevette, hogy egy idegen, fekete férfi integet neki, hogy nyissa ki az ajtót. Mivel az autózár még nem kapcsolt be automatikusan, ezért feltépte az ajtót és befészkelte magát a – nő tiltakozása ellenére -, a hátsó ülésre és elkezdte kiabálni, hogy “go, go, go”.

A nő nem vesztette el lélekjelenlétét és kulcsát, valamint táskáját magához ragadva elmenekült a saját autójából, s berohant a közelben lévő edzőterembe, ahol segítséget kért. O. Andrea a segítségére siető férfiak segítségével próbálta rábeszélni angolul a férfit, hogy szálljon ki az autóból, de az nem tágított, sőt szétszedte az autóban talált dolgokat, gyerekrajzokat és gyógyszeres csomagot is. Az eset a Tímár utcai rendőrkapitányságtól néhány száz méterre történt, így az időközben riasztott rendőrök pillanatok alatt kiértek a helyszínre. Nekik sikerült kirángatni az autóból a fenevadat.

“Nagyon megrettentem és féltem… ez bárkivel, bármikor megtörténhet, akár fényes nappal is, ez rémisztő” – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak O. Andrea.

A másik esetről ugyancsak olvasónk számolt be, aki gyermekével vasutas országjáráson vett részt. A férfi a gyermekével egy Balaton felől érkező vonatról átszállva szeretett volna a Nyíregyházára induló 11:30-as Kamilla IC-vel továbbutazni. A jegypénztárban 10:51-kor vásárolták meg az IC helyjegyeket, és 11:17-kor szálltak fel a vonatra. Ott azonban megdöbbenve látták, hogy a jegyeken szereplő 23-as kocsiban többfelé, így az ő üléseiken is migránsok terpeszkednek.

“A gyermekem félelmét látva úgy döntöttem, nem konfrontálódunk a migránsokkal, hanem szóvá tesszük a jegypénztárban, hogy a helyjegyünkön mások ülnek, pedig fizettünk az ülőhelyért. Úgy érzékeltem, hogy több kocsiban is ültek migránsok” – vezette fel a történetet olvasónk.

Elárulta, a jegypénztárban elmesélték az általuk tapasztaltakat és hogy így nem kívánnak továbbutazni, valamint hogy visszaváltanák a két, kétezer forintba került pótjegyüket, de ennek teljesítését kategorikusan megtagadta a pénztáros hölgy, aki ezután kínos helyzetéből kitörve lepattintotta őket az ügyfélszolgálati irodához.

A férfi elmeséléséből az derült ki, hogy az ügyfélszolgálatosok egyáltalán nem is szándékoztak segíteni nekik az okozott probléma megoldásában, sőt közömbösen kitértek előle.

“Az ügyfélszolgálatos úr és két hölgytársa felháborodottan tiltakozni kezdett, és a férfi első reakciója az volt, hogy rendőrt hív ránk, amit végül a mellette álló kolléganője lelkesen átvállalt és meg is tett helyette. Lesújtó volt látni, hogy a MÁV-os hölgy mindezt kéjes élvezettel, öröm- és diadalittasan tette, és hogy a rendőrök kiérkezéséig – további kérdéseink elől kitérve – mindhárman ügyfél-lesajnáló pózba merevedve, tüntető hallgatásba burkolództak” – mondta olvasónk.

Ismertette, a két kiérkező rendőr azonnal érzékelte, hogy “megriadt gyermekével nem készülnek túszul ejteni a vasutasokat”, és példaértékűen kezelte a helyzetet. “Átlátták és belátták, hogy a velünk történt vasúti incidens és a méltatlan MÁV-os hozzáállás és bánásmód miatti jogos a felháborodásunk. Miután sokat utazom vonattal, ki merem jelenteni, hogy a kiújult migránsjelenlét okozta probléma a MÁV utazóközönségéből egyre többeket fog érinteni. Ez a visszatérni látszó régi-új veszélyhelyzet azonnali, új megoldásokat sürget, nagyobb rugalmasságot követel az utasreklamációk és az utasbiztonság kezelésében is” – vélekedett olvasónk.

Az esettel kapcsolatban természetesen a MÁV Kommunikációs Osztályát is megkerestük, akik arról tájékoztattak bennünket, hogy kivizsgálják a történteket, és hogy a panaszos őket is megkereste ez ügyben. “A vizsgálat lezárulta után az észrevételt tevőnek az ügyfélszolgálat – az előírt határidő betartásával – megküldi a választ.” A menetjegy árának visszatérítéséről a vasúttársasághoz közvetlenül benyújtott panasz alapján gondoskodnak – tudatta a MÁV.

pestisrácok.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »