Hazai pályán aratott bravúros győzelmet az Érsekújvár

Hazai pályán aratott bravúros győzelmet az Érsekújvár

A szlovák jégkorong Tipos Extraliga vasárnapi fordulójában az Érsekújvár hazai pályán bravúros győzelmet aratott a listavezető pozsonyi Slovan ellen, az újváriak ráadásul sorozatban másodszor győzték le a pozsonyi gárdát.

Újabb bravúros győzelmet aratott a Majoross Gergely edzette Érsekújvár a szlovák jégkorongbajnokság (Tipos Extraliga) legutóbbi fordulójában. Az újváriak ráadásul tíz napon belül másodszor győzték le a listavezető Slovant, legutóbb a pozsonyiak otthonában is győzni tudtak az újváriak 2-1-re.

A találkozó egy gyors pozsonyi góllal vette kezdetét, a Slovan már 44 másodperc után előnybe került.

Az első harmad nem sok helyzetet hozott, így a Slovan egy gólos vezetésével zárult az első játékrész. A középső játékrész már élvezetesebb játékot eredményezett, a hazaiaknak kis híján sikerült is az egyenlítés a pozsonyi kapus Windsor hibája után, de ezt még megúszta kapott gól nélkül a vendégek hálóőre. A másik oldalon az újvári kapusnak is akadt dolga, de Harris ziccerét bravúrral megfogta Bakala.

A mérkőzés 36. percében az Érsekújvár kiegyenlített Jackson révén, de sokáig nem örülhettek a döntetlen állásnak a házigazdák, ugyanis hét másodperccel az egyenlítő gól után a Slovan ismét előnybe került,

ezúttal is az amerikai Andrew Yogan volt eredményes. Az újvári bikák nem adták fel, és a 39. percben másodszor is kiegyenlítettek. A hazaiaknak akár a vezetés is összejöhetett volna, Barto lövését azonban kivédte Windsor.

A záró harmadban is folytatódott a hazaiak nyomása, de Windsor jól állta azt.

Hírdetés

Tíz perccel a vége előtt Yogan megszerezhette volna harmadik gólját, de nem élt a lehetőséggel. A találkozó 53. percében a hazaiak Langkow góljával megszerezték a győzelmet jelentő találatot. A listaveztő Slovan előtt ott volt az egyeníltés lehetősége, de Yogan ezt sem tudta kihasználni, így az újváriak sorozatban második győzelmüket aratták a listavezető Slovan ellen. Majoross Gergely együttese ezzel megerősítette 11. helyét a táblázaton, és a négy pontra megközelítették a rájátszást érő helyen álló Besztercebányát.

Jégkorong Tipos Extraliga, alapszakasz, 50. forduló:

HC Érsekújvár – HC Slovan 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Gólszerzők: 36. Jackson (Šišovský, Kozák), 39. Števuliak (Ahlholm, Langkow), 53. Langkow (Holenda, Knižka) – 1. Yogan (MacKenzie, Breton), 36. Yogan (Haščák)

A forduló további eredményei:

HC 05 Besztercebánya – HKM Zólyom 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

HK Igló – HK Dukla Ingema Nagymihály 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

HC Grotto Eperjes – HC Kassa 4-7 (1-4, 2-2, 1-1)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »