Hatvanéves a montreali Szent Erzsébet magyar nőegylet

Hatvanéves a montreali Szent Erzsébet magyar nőegylet

November 20-án, Krisztus király vasárnapján ünnepelte alapításának 60. évfordulóját a montreali Magyarok Nagyasszonya-plébánia Szent Erzsébet nőegylete. A 11 órakor kezdődő szentmisét Christian Lépine, Montreal érseke celebrálta.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi alkalmon részt vett továbbá Ódor Bálint, Magyarország kanadai nagykövete, Szentmihályi Gyula tiszteletbeli konzul, valamint Anie Smeson polgármester asszony.

A szentmise elején a nőegylet tagjai ünnepi körmenetben vonultak az Erzsébet-kápolnából a templomba. A tagok fehér virágkitűzője jelezte a nőegylethez való tartozásukat és hűségüket.

A liturgikus szolgálatba bekapcsolódtak a nőegylet tagjai is, az olvasmányt Rüll Krisztina, a szentleckét Siket Katalin, a hívek könyörgését Horváth Anikó, Sándor Magdolna, Tamás Gizella, Siket Erzsébet és Vecsey Mária olvasta fel. Répási Erzsébet, a nőegylet elnöke, aki 25 éve vezeti az egyesületet, és Edvi István Christian Lépine érsekkel együtt hat gyertyát gyújtottak a felajánlás elején a nőegylet elhunyt tagjainak emlékére. Az érsek a szentmisében kiemelte Krisztus király ünnepe kapcsán a közösségért vállalt szolgálat és áldozatvállalás fontosságát.

A Szent Erzsébet nőegylet elnökeként Répási Erzsébet mondott ünnepi beszédet, amelyben megköszönte egyfelől a Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosa, Licskó Szabolcs szolgálatát, amellyel a helyi magyar közösséget vezeti, illetve a nőegylet tagjainak az egyházközség életében betöltött áldozatos munkáját.

Forrás és fotó: Magyarplébánia.com

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »