Hatvanegy migráns vágta át a határzárat Ásotthalomnál

Hatvanegy migráns vágta át a határzárat Ásotthalomnál

Sokáig azonban nem jutottak, mert a magyar hatóságok emberei ötszáz méter után elkapták őket és vissztessékelték őket a túloldara.

Szabó Szilvia elmondta, a rendőrök reggel hét óra körül Ásotthalom külterületén, az államhatártól mintegy 500 méterre állították meg a magukat afgán, bangladesi és pakisztáni állampolgárnak valló férfiakat. A százados közölte, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Nem lehet hermetikusan lezárni

Toroczkai László, a település polgármestere éppen szombaton közölte Facebook-oldalán, hogy bár gőzerővel zajlik a határt védő kerítés technikai eszközökkel történő megerősítése, így is bejutnak az ország területére a migránsok. Azt is hozzátette, hogy a katonák, rendőrök, vagy mezőőrök azonban hamar elfogják őket. Korábban lapunknak a rendőrség is elismerte, hogy egy 160 kilométeres határszakaszt nem lehet hermetikusan lezárni. Ezért van az úgynevezett 8 kilométeres zóna. Akit azon belül fognak el már magyar oldalon, azt visszakísérik a határon és a tranzitzónák felé irányítják.

A fotó csak illusztráció!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »