Hatvan embert rúgtak ki a párizsi repülőtérről: lehet, hogy nem volt elég?

“Tartottunk tőle, hogy a gép lezuhant, és az eddig összegyűlt értesülések megerősítik, hogy a gép valóban lezuhant és eltűnt” – mondta párizsi sajtótájékoztatóján Francois Hollande francia elnök.

Sérif Iszmail egyiptomi miniszterelnök korábban azt nyilatkozta, nem zárható ki a terrortámadás lehetősége sem, de erre vonatkozó konkrét jel egyelőre nincs. A tavaly év eleji és novemberi terrortámadások után tovább fokozták a biztonsági intézkedéseket a Charles de Gaulle repülőtéren. Tavaly hatvan embert rúgtak ki iszlám szélsőségesekkel való kapcsolat gyanúja miatt. A BBC hozzáteszi, a kisegítő dolgozók nagy része a bevándorlók által sűrűn lakott párizsi elővárosokból érkezett.

Legfrissebb információk szerint az utasszállító hirtelen kanyarogni kezdett, tett egy 90 fokos jobb és egy teljes balkanyart, majd hatezer métert zuhant, mielőtt eltűnt volna a radarról.

Családtagok sírnak Kairó repülőterén Fotó: AFP

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőről. Egyiptomi légiforgalmi irányítók szerint tengerbe zuhanhatott a gép. A légiirányítók szóvivője a SkyNews Arabia tévéadónak elmondta: a gép még azelőtt tűnt el a radarernyőkről, hogy belépett volna az egyiptomi légtérbe. Az al-Ahram című egyiptomi lap úgy tudja, hogy a gép pilótái nem adtak le vészjeleket.

Az EgyptAir szerint 56 utas és a személyzet tíz tagja volt a repülőn. Az egyiptomi fegyveres erők elkezdték a gép felkutatását, de csatlakozott a kereséshez egy görög C-130-as szállítógép és egy felderítő repülőgép is. Egy görög fregatt is a térségbe tart és helikopterek is készenlétben állnak egy görög szigeten.

Szerző: Világgazdaság Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »