Hátrányos helyzetű erdélyi gyerekeket loptak meg az Erzsébet táborban

Hátrányos helyzetű erdélyi gyerekeket loptak meg az Erzsébet táborban

Hátrányos helyzetű erdélyi gyerekeket loptak meg a takarítók a zánkai Erzsébet táborban – írja a Népszabadság nyomán a hvg.hu.

A gyerekek a táborban nyaraltak, ám az üdülést sorozatos lopások zavarták meg. Az elsőre vasárnap került sor: a tanárok bezárták a szobaajtót, valakik mégis bementek és elvittek 5 ezer forintot. Egy nappal később egy másik szobából újabb 50 ezer forint tűnt el, majd folyamatosan kisebb összegek, összesen 85 ezer forint.
 
A tanárok nem tettek feljelentést, a tolvajok mégis lebuktak: a gyerekek egymást akarták lehallgatni, de véletlenül a tolvajról készítettek hangfelvételt, melyen először kopogás hallatszik, majd valaki kulccsal kinyitja az ajtót, hallhatóan kutat, majd egy férfihang hallatszik és bezárják a szobát.
 
A tábor dolgozói szerint így egyértelmű, hogy a tolvaj a takarítók közt lehet, mert a vendégeken kívül csak ők tudnak kulccsal bemenni a szobába.
 
A takarítást egyébként egy külsős cég végzi, a rendőrség pedig lopás miatt nyomoz, gyanúsítottként már kihallgattak egy húszéves tápiószecsői nőt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »