Hatósági felügyelet alá helyezték Iohannis pártjának társelnökét – csak 10-25%-os visszaosztást kért, elbújhat Voldemort mellett

Korrupcióval gyanúsítják Vasile Blagát, a román Nemzeti Liberális Párt társelnökét. Ezt a pártot vezette államfővé választása előtt Klaus Iohannis.

Hatósági felügyelet alá helyezte Vasile Blagát, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnökét szerdán a korrupcióellenes ügyészség (DNA), a politikust befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja a vádhatóság.

A ploiesti DNA által kezdeményezett bűnvádi eljárás a 2009-2012-es időszakra vonatkozik, amikor Blaga a még önálló Demokrata Liberális Párt (PDL) főtitkára volt. A DNA szerint Blaga – és pártjának egy másik tisztségviselője – 10-25 százalékos “részesedést” követelt a PDL részére egy üzletembertől, annak fejében, hogy a cégét előnyös állami szerződéshez juttassák.

Blagát a 2012-ben választották a PDL elnökévé, amióta pedig a jobbközép alakulat 2014-ben összeolvadt a PNL-vel, az új pártban – amelynek éléről Klaus Iohannist államfővé választották – Blaga társelnöki tisztséget tölt be.

(MTI)

Korábban írtuk: Polt kezdeményezte Mengyi "90%" Roland mentelmi jogának felfüggesztését, de a bűntársak megmentik


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »