Határozottan lépett fel a tél Csíkszeredában

Határozottan lépett fel a tél Csíkszeredában

Fákat és villanyoszlopokat döntött ki a frissen lehullott nehéz, vizes hó Csíkszeredában – közölték csütörtökön a hatóságok.

A városban szerda délben kezdett havazni; a meteorológiai szolgálat reggeli mérése szerint 18 centiméteres hóréteg rakódott le, amely azonban a fagypont feletti hőmérséklet miatt folyamatosan olvad.

A villanyvezetékekre tapadt nehéz, vizes hó terhe alatt két villanyoszlop is kidőlt a városban. Az egyik egy parkoló személygépkocsira esett. A hó fákat döntött ki, ágakat tört le.

Szerdán a késő esti órákban két és fél órán át nem engedtek 7,5 tonnánál nehezebb járműveket a Csíkszeredát Székelyudvarhellyel összekötő országútra. Azért volt szükség a korlátozásra, hogy a hóekék akadálytalanul dolgozhassanak: az éjszaka folyamán 35 gépjármű több mint 300 tonna sót és több mint 50 tonna homokot szórt szét a Hargita megyei utakon. Csütörtökön már nincs fennakadás a forgalomban, az utakról leolvadt a hó.

A román meteorológiai szolgálat honlapján közzétett csütörtök reggeli adatok szerint Maroshévízen öt, Gyergyóalfaluban 14, a Bucsin tetőn 29 centiméter a hóréteg vastagsága.

A Madarasi Hargita síközpont szóvivőjének közlése szerint a hegytetőn több mint harminc centiméter friss hó hullott. A szóvivő hozzátette, jövő héttől már csak bejelentett csoportok számára működtetik hét közben is a felvonókat.

vhegy.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »