Hatalmas pofont kaptak a terroristák

Hatalmas pofont kaptak a terroristák

ALEPPÓ

A szír kormányhadsereg Tigris Alakulatai az orosz légierővel karöltve jelentős csapásokat mértek a felkelőkre és az Iszlám Állam aleppói állásaira.

A szír kormányhadsereg a Mallah mezőgazdasági üzemek déli részét vette vissza Aleppónál, mellyel sikeresen elvágták a felkelők összeköttetéseit – írta az Al Masdar News.

Fotó: AFP

A források szerint a sikerben jelentős szerepet játszott az orosz légierő is, amely az úgynevezett Castello utat – ahol a felkelőknek fegyver- és élelmiszer-utánpótlást szállítottak – szétbombázta.

A harcoló felek hatalmas erőket mozgósítanak, hogy megkaparintsák, illetve megtartsák az észak-szíriai várost. A kormányerőket a Tigris Alakulatok képviselik, melynek vezetője Asszád elnök kedvenc parancsnoka, Szuhejl al-Hasszán. Az Asszád-féle rezsimet a szövetséges kurdok is támogatják.

A felkelők jelentős részét adó an-Núszra Front mintegy 8000 harcost összpontosít a város védelmében, azonban a felkelők nemcsak a kormányerőkkel, hanem a tartomány északi részében az Iszlám Állam harcosaival is szemben állnak.

Fotó: AFP

A helyzet tehát igen összetett; de egyelőre úgy néz ki, hogy mind a felkelők, mind pedig az Iszlám Állam komoly veszteséget könyvelt el a kormányerők sikerei miatt.

Nagy Gábor, 2016. július 7. 21:28(Al Masdar News, Magyar Nemzet)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Hírek, Helyzetelemzés, hibrid háború, Külföld Tagged: aleppói csata, ISIS, Szíria, Tigris Alakulatok


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »