Hatalmas kelta kereszt tűnt fel egy ír erdő lombjában

Az utóbbi hetekben egyre több utazó posztolt fotókat egy hatalmas, rejtélyes kelta keresztről, amelyik az írországi, Dogenal megye egyik erdejének lombkoronájában rajzolódik ki. Többen az internetes keresők, közösségi portálok segítéségével próbálták megtudni, hogyan került a minta a fák közé, de senki sem járt sikerrel.

Magyar Menedék - Tepe

Hírdetés

Végül az ír UTV riportere, Gareth Wilkinson eredt a titok nyomába. Kiderítette, hogy a kereszt Liam Emmery műve, aki régió erdésze volt. A férfi már nem él, 2010-ben, 51 éves korában halt meg. Két évvel korábban súlyos autóbalesetet szenvedett, amit túlélt ugyan, de sérüléseiből soha sem épült fel teljesen.

Meglepő, de az erdei keresztről az erdész családja sem tudott túl sokat. Liam csak annyit árult nekik sok évvel korábban, hogy tervez valamit, aminek a lényege, hogy különböző fafajtákat ültet egymás mellé. Emmery erdei műalkotása sok éve látható volt, de csak a gyakorlott szem számára. Az idei, szokatlanul száraz ősz azonban teljes pompájában felfedte a 100 méter hosszú, 70 méter széles, több ezer fa alkotta a képet.

hír24


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »