Hatalmas bajban a Barcelona

Hatalmas bajban a Barcelona

Zsinórban a harmadik meccsüket bukták el a bajnokságban. Ezúttal a Valencia nyert a Nou Campban, az Atléti így befogta őket.

A Barcelonának mindenképp nyernie kellett vasárnap, ugyanis a katalánokat üldöző Atlético simán, 3-0-ra verte hazai pályán a Granadát, és pontszámban beérte Luis Enrique csapatát. A Barca egyedül Daniel Alves-t nélkülözte a Valencia ellen, de ez nem akadályozta meg abban, hogy csaknem végigtámadja az első félidőt. Ennek ellenére a Denevérek szereztek vezetést. Egy alapvonalról érkező beadásba Rakitic ért bele szerencsétlenül, Btavónak nem volt esélye.

Hiába játszott ezt követően is fölényben a Barcelona, az elmúlt hetek formáját mutatta a helyzetkihasználást illetően. A vendégek viszont nem, egy remek kiugratással Santi Mina lódult meg, és jobbról, kissé kisodródva szép mozdulattal tekerte a hosszúba a labdát a szünet előtt nem sokkal (0-2).

A második félidőben a kapuhoz szögezte a Valenciát a Barca, a meddő fölény a 63. percben érett góllá: Jordi Alba passzolt laposan középre, Lionel Messi pedig bevágta pályafutása 500. gólját. A katalán szurkolóknak nagyjából ez volt az egyetlen, ami örömet okozhatott a meccsen, az egyenlítés ugyanis nem jött össze. Piqué a 89. percben közvetlen közelről mellé durrantott, így a Valencia a hazai egy pont után ezúttal hárommal gazdagodott a Barcelona ellen.

Gerard Piqué lábában volt az egyenlítés a végén, hiába Fotó: LLUIS GENE / Europress/AFP

A gránátvörös-kékek rég nem látott gödörbe kerültek. Ez volt a harmadik zakójuk zsinórban, utoljára 4 hete a Villareal ellen tudtak pontot szerezni. Pontszámban már beérte őket az Atlético Madrid. Már a Bajnokok Ligájában sem állnak, épp a bajnokságban a nyakukon lógó Atléti ejtette ki őket a negyeddöntőben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »