Hat gól, és igazi futballcsata a Fradi-Újpest derbin

A címvédő Ferencváros 3-3-as döntetlent játszott a vendég Újpest FC-vel a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójának zárómérkőzésén.

Nagyjából 10 fok és 11760 fizető néző fogadta a Ferencváros és az Újpest játékosait az NB I. 11 fordulójának rangadóján. Az országszerte csak derbiként emlegetett összecsapás első félidejének elején a zöld-fehérek léptek fel kezdeményezőbben. Ennek eredményeként meg is szerezték a vezetést Djuricin révén. A csatár a tizedik percben a bal oldalon simán lefutotta Pákvokicsot, majd a kimozduló Balajcza felett a hosszú pöccintett. (0-1)

A gól után a Fradi magánál tartotta a játék irányítását és sok kis passzal előre haladva próbált újabb találatot elérni. Ám a vezetés megszerzése után tíz perccel jött a lila-fehérek támadója, Diarra és 20 méterről senkitől se zavartatva kilőtte a kapu bal alsó sarkát. (1-1) Az előjel nélkül jött egyenlítő találat után a Vignevic vezette lilák csapatjátéka egyre inkább összeállt: jól zárták a középső területeket, emiatt a Fradi inkább a szélen próbálkozott, ám ott se tudott jelentős veszélyt teremteni. És ha már összeállt a deffenzív csapatrész, akkor próbáltak a támadó zónába is felérni az újpestiek. Ez a próbálkozás a 38. percben góllá érett, a középpálya közepén játszó Balog jó ütemben érkezett a Mohl által balról középre tett labdára és öt méterről a hálóba fejelt. (1-2)

Amit az Újpest és Balog az első félidőben elkezdett, azt a második félidő elején folytatta. A bal lábas támadó ugyanis az 53. percben a Szung Vu kezezése miatt büntetőből volt eredményes. (1-3) A következő néhány percben csendesen csordogált a játék. Ám, ekkor jött a Fradi belső védője, Leandro és 27 méterről szabadrúgásból a bal felsőbe tekert. (2-3) A hazaiak pedig nem álltak le. A csereként beállt Radó András a 64. percben két védőn küzdötte át a labdát amely Djuricinh elé került. Az osztrák ék kisodródott helyzetből kapu elé lőtte a zsugát, amely a menteni igyekvő Pátkovics lábáról a vendégek hálójába perdült. (3-3)

A hatodik gól után és maradék bő húsz percben nem épp a játéké volt a főszerep. A mérkőzést vezető Kassainak többször kellett fegyelmet teremtenie. A fáradó és egyre inkább besárguló csapatok a hajrában már csak arra figyeltek ne kapjanak gólt. Nem is történt már változás a lefújásig, így a Groupama Arénába kilátogató több mint tíz ezer ember egy izgalmas és gól gazdag derbit láthatott. Soha rosszabbat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »