Hat embercsempész akadt fenn Burgenlandban

Hat embercsempészt fogtak el az ausztriai Burgenland tartomány rendőrei kedden és szerdán. Az érintettek 36 embert próbáltak meg illegálisan az országba vinni – közölte a burgenlandi rendőrség szerdán.

Szerda kora reggel az A4-es autópálya miklóshalmai (Nickelsdorf) szakaszán állítottak meg egy magyar rendszámú autót, amelyben tizenhat szíriai menekült volt. Egy ember elöl, heten a hátsó ülésen, nyolc ember pedig, köztük három kisgyerek, a jármű rakodóterében utazott. A szíriaiak személyi és utazási okmányok nélkül lépték át az osztrák–magyar határt.

Szerdán a burgenlandi Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz) négy embert tartóztattak le. A dán rendszámú kisbuszt vezető férfi magyar állampolgárságú volt, vele utazott további két magyar és egy egyiptomi férfi. A határellenőrzés során a hatóságok hat szíriai és tizenhárom iraki menekültet találtak a járműben.

Kedden szintén az A4-es autópályán fogtak el egy 34 éves szíriai embercsempészt, aki egy feltehetőleg török állampolgárt szállított.

A burgenlandi határellenőrzés során elfogott hat embert letartóztatták, a harminchat illegális határátlépőt a kismartoni menekültközpontba vitték.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »