Hat álnevet használt a XIII. kerületben bujkáló lengyel

Tizenöt éve élt hamis papírokkal az az 51 éves, lengyel férfi, akit szeptember 22-én egy igazoltatás során fogtak el a rendőrök a XIII. kerületben – olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrök az igazoltatás során megállapították, hogy a lengyel rendszámú autó sofőrjének forgalmi engedélye és a rendszáma is jó minőségű hamisítvány.

Az autóban a rendőrök olyan olasz rendőrségi iratokat találtak, amelyekből kiderült, hogy a férfi hat álnevet használt és mindegyikkel kiutasították már Olaszországból.

A nyomozók a férfit elfogták, majd az albérletében házkutatást tartottak.

Itt lengyel, osztrák és német rendszámokat, félig kitöltött – a rendszámokra kiállított – forgalmi engedélyeket, autó zárnyitót a hozzá tartozó „kulcs-tanítóval”, jármű távirányítókat, erővágó feszítővasat, illetve félig és teljesen elkészített lengyel szélvédő rendszám-címkéket, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, laptopot, pendrive-ot, és nyomtatókat találtak és foglaltak le a rendőrök.

A férfi elismerte, hogy azonos az 51 éves lengyel Jaworski Z.-vel, akivel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki, mert a távollétében több rendbeli rablás és fegyveres rablás bűntette miatt kiszabott 16 éves fegyházbüntetésének letöltését 15 éve nem kezdte meg.

Az is kiderült, hogy a lengyel hatóság jelentős értékre bűnszervezetben elkövetett lopás és orgazdaság miatt körözte.

A nyomozók a férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányságára előállították, vele szemben a további eljárást a BRFK folytatja le.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »