Haszon politikusok

              …a fene enné meg ezt a magyar justitiát.  Meddig fogjuk használni azt a kifejezést, hogy igazságszolgáltatás. Hisz az igazság, igazságosság, de az igaz  szavak  értelmét a magyar politikai “elit” nem ismeri.  A Nemzet szolgálata – ez a fogalom is ismeretlen… De mégis valamiben elsők, bajnokok vagyunk:  haszonszerzés,  kimagyarázkodás, formalizmus, egoizmus,  embertelenség,  na és a megfelelő képesítés hiánya. Az ostobaság bajnokai vagyunk.

     Hol a kiút? Megoldatlan problémák nincsenek.  “nincs lehetetlen, csak tehetetlen.”    Ezek, nem csak a honatyák (fideszestűl, jobbikostúl, mindenestűl), de a kormány, a tisztviselők (ügyészestül, birákostúl stb.) az adófizetők, a dolgozók pénzén élnek. Mi tartjuk el őket, a mi szolgálatunkban állnak, ill. mi alkalmazzuk, mi béreltük fel őket bizonyos feladatok elvégzésére a mi érdekünkben, tehát mint minden munkaadónak, jogunkban áll kinek-kinek a bérét megállapítani, növelni – levonni.     Példakép, egy honatya aligha okosabb, műveltebb, intelligensebb mint egy tanár, vagy orvos, a hasznossága pedig kétségbe vonható.     Tehát a sok, igazságért küzdő civil szervezet próbáljon összefogni, és megfelelő mennyiségű aláírást gyűjteni egy népszavazás (referendum) kiírására, amely előírja a nép szolgálatába állítottak bérezését. Mondjuk a maximális összjövedelem (kivéve néhány állami méltóságét) nem haladhatja meg egy tanár két-három szorosát, vagy a minimál bér 5 – 6 szorosát, a legmagasabb nyugdíj a a legalacsonyabb 3 – 4 szeresét. Ily módon, ha a tisztelt kormánytagok meg a honatyák, ha igényt tartanak milliós bérekre, kénytelenek lesznek a „pornépnek” havi sok százezres jövedelmet biztosítani.  Biztos vagyok, hogy az elkövetkező választásokon nem lesz 27 jelölt egy helyre…    Megcsappan a haszon politikusok serege… Hazánkban hál’Istennek  nincs hiány Nemzeti felelősséggel rendelkező, okos, művelt BECSÜLETES  személyekben…

v.Kövér György, Ungvár

NIF: “Hazánkban hál’Istennek  nincs hiány Nemzeti felelősséggel rendelkező, okos, művelt BECSÜLETES  személyekben…”, csak az Országházban, de ott aztán nagy! Nagyon nagy!

 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Jog, Kritika, Magyar szemmel, Publicisztika, REFORMOK Tagged: haszon politikusok, honatyák fizetése


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »