Használjuk ki a Kárpátaljaiakat!

Használjuk ki a Kárpátaljaiakat!

Hazafit játszik ma a „demokratikus ellenzék”, Gulyás Marcikától Bokros Lajoson át Gyurcsányig szinte mindenki együtt tiltakozik az ukrán oktatási törvény ellen. A határon túli magyarokat rendre szembeköpő és eláruló hölgyek és urak performansza több, mint képmutató és undorító.

A pesti „demokraták” politikai technológusai szemmel láthatóan a Soros tudja milyen pénzből gründolt Alkotmány utcai Agórát szemelték ki tünti-bázisnak. Ma délután is itt gyülekeznek a DK, az Együtt, az LMP, a Liberálisok, az MSZP, a MOMA, a Momentum és a Párbeszéd ráérő hívei, hogy tiltakozzanak.

Az ukrán nyelvtörvény ellen, a kárpátaljai magyarokkal szolidarítva… Most kínosan felkacagnék, ha maga a téma nem lenne véresen komoly.

Mert az! Kijev most olyat enged meg magának, amit talán még Ceausescu Romániája sem mert meglépni. Lényegében megtiltja, hogy kisebbségi nyelveken lehessen tanulni. Jövőre csak az óvodában és az alsó tagozatban, 2020-tól pedig sehol sem lehet majd használni az oroszt, lengyelt, románt vagy éppen a magyart. Rövidesen ezer orosz, százhúsz román, és majd száz magyar iskolára kerülhet lakat.

A Porosenko-rezsim az ország lakosságának jó harmadát akarja erőszakosan elukránosítani, megfosztani anyanyelvétől, gyökereitől. Az ukrán mellett egyedül a tatárt és karaimot fogadják el használható nyelvnek – mivel a két kisebbség szinte kizárólag az Oroszország által elcsatolt Krím-félszigeten él, a gesztus több, mint tragikomikus. Ja, és természetesen angolul is lehet tanítani, illetve külön engedéllyel egy-két tantárgy oktatható valamilyen uniós nyelven is. Hiába, ki kell elégíteni Jean-Claude Juncker demokratikus igényeit.

A törvény botrányos, ellentétes az ukrán alkotmánnyal és minden létező emberi normával. A nagyon szép uniósokkal is. Ez ellen tiltakozni természetes, sőt. De azoknak tüntetni, akik eddig finoman szólva is letojták a határon túli magyarokat… Nos, ez gyomorforgató.

Vegyük sorba a tiltakozókat. Először az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Fodor Gábor-féle Liberálisok. A kettős állampolgárság kapcsán egyszer már megmutatták, mit gondolnak a magyarokról. Aztán kormányzásuk során mindent megtettek azért, hogy „a szomszédokkal való jó viszony” oltárán feláldozzák a kisebbségben élő magyarokat. Együtt ünnepelték a román vezetőkkel Erdély elcsatolását, most meg hirtelen hazafiak lettek?

Ron Werber szólt az LMP vezetőinek is, hogy itt az ideje, hogy a zöld után a magyar kártyát is kijátsszák? Aztán ott van a Bokros Lajos-féle MOMA. Az a bajuszkirály védi a kárpátaljai magyarokat, aki az IMF komiszárjaként kivéreztette az ukrán oktatási rendszert?

Hírdetés

Az az Együtt és PM tiltakozik, amelyik úton-útfélen belerúg a határon túliakba, hol a kormányzati támogatásukat, hol a szavazati jogukat vitatva el? Vagy éppen Gulyás Marcika és a Momentum, akik legutóbb földrajzórán hallottak Kárpátaljáról, ha éppen nem a vécében sodorták a spanglit? Akiknek a határon túli magyar a londoni kukamosó?

Jó, rendben: megvilágosodtak! De akkor miért nem az ukrán nagykövetség előtt tüntetnek? Mert fent van az Istenhegyi úton, és oda macerás elmenni? Vagy éppen az Európai Unió valamelyik képviselete előtt? Mert – ne legyenek kételyeink – az ukrán mocsok Brüsszel jóváhagyásával történik. A Juncker-féle bizottság Magyarországon abba is beleköt, ha valaki egy csúnyát kacsint a CEU felé, az ukránok meg pénzt, paripát és vízummentességet kapnak?

Esetleg ott van az Alkotmány utcától egy sóhajtásnyira az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége. Washington pénzeli Petro Porosenko elnök rendszerét. De rendben, a „nagy testvér” ellen nem ildomos tüntizni. Azonban még akkor is ott van az Amnesty International, és egy jó raklap civil szervezet, amely most kussol.

Esetleg csinálhatnának pöpec Soros György bábut, és meg is rugdoshatnák azt. Hiszen az amerikai spekuláns Porosenko egyik meghatározó támogatója, és rendszeres tanácsokat adó ebédpartnere. És ő – így alapítványai is – ugye nagyon el vannak kötelezve az oktatás ügye iránt? Nem beszélve a kisebbségi, és egyéb emberi jogokról.

Undorító egy történet ez, kedves „demokraták”! Ez nem szolidaritás, nem hazafiság, ez a kárpátaljai magyarok gyomorforgató kihasználása.

Fotó: estiujsag.hu

Máté T. Gyula –]]> http://matete.pestisracok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »