Hasmenéses járvány miatt bezárták a szőnyi iskolát

A szőnyi általános iskolában az elmúlt napokban egyre több megbetegedést okozott egy hasmenéses fertőzés. Ez 66 tanulót, ami a tanulói létszám csaknem egyharmada, és két dolgozót érint, de néhány szülő megbetegedését is jelezték. A település háziorvosa kezdeményezte, hogy vizsgálják ki az esetet, a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztálya pedig megkezdte az ellenőrzést. Az iskola igazgatója 2016. november 25-re saját hatáskörben tanítási szünetet rendelt el, írja a Váconline.

A megbetegedés tünetei általában hányás, hasmenés, fejfájás, hőemelkedés, nem magas láz, hasi fájdalom. Valószínűleg egy intakt vírus okozta a fertőzést, a betegeknek nincs szükségük kórházi kezelésre, otthon lábadoznak. 

A népegészségügyi osztály munkatársai elrendelték az iskolában a mindenre kiterjedő fertőtlenítést, amihez megfelelő vírusölő hatással rendelkező kézfertőtlenítő és egyéb fertőtlenítő szert is biztosítottak az intézmény számára, írja a portál, amely azt is hangsúlyozza, hogy az iskola kifejezetten jó állapotú, korszerű, rendesen tisztán tartott intézmény.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »