Harrach: A részvétel mértékénél fontosabb a nemek száma

„Úgy gondolom, a részvétel mértékénél fontosabb a nemek száma. Mivel ez várhatóan igen magas lesz, ezért nem aggódom a referendum miatt” – mondta el Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az Origónak adott interjújában, ahol a bevándorlással kapcsolatban az „emberséges önvédelem” fontosságát hangsúlyozta. A politikusnak nincs tudomása arról, hogy lenne a kormánynak B-terve arra az esetre, ha a referendum nem lesz érvényes.

Az üldözött keresztényekkel kapcsolatban kijelentette, fiataloknak biztosítanak ösztöndíjat, de tömegek befogadásról nincsen szó, a vasárnapi boltzár kapcsán pedig megjegyezte, „a szolidaritással szemben a fogyasztói szemlélet kényelemszeretete győzött”. A KDNP nem vette le a napirendjéről az utóbbi kérdését, és a törvényben biztosított havi egy szabad vasárnap helyett kettőt javasolnak, illetve azt, hogy ne lehessen senkit nyolc óránál többet dolgoztatni vasárnap. 

Harrach bejelentette azt is, hogy öt győzelem után egyéni képviselőként nem indul a következő parlamenti választáson, de listás képviselőként szívesen dolgozna tovább a parlamentben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »