Háromszoros bérért sem akarnak dolgozni vasárnap

A 200 százalékos bérpótlék sem eléggé vonzó ahhoz, hogy az egyik áruházlánc dolgozói már ezen a vasárnapon munkába álljanak. A munkavállalók ragaszkodnak a több mint egy év óta megszokott vasárnapi pihenőnaphoz.

Kétszáz százalékos bérpótlékot fizetne az egyik áruházlánc dolgozóinak, ha már ezen az első vasárnap munkába állnának. A legtöbb bolt április 17-én vasárnap még zárva tart. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének nyilatkozat szerint a Tesco erre a napra 100 százalék túlóra-, 50 százalék vasárnapi és 50 százalék extra pótlékot ad. A szakszervezet úgy tudja, a munkavállalók ragaszkodnak a vasárnapi pihenőnapjukhoz. Így ha nem lesz elegendő jelentkező, nem nyitnak ki a boltok.

A vasárnapi boltzár megszüntetését követően a nagyobb áruházak többsége az első vasárnapi nyitva tartást május 8-ra tervezi. Április 17-én a Lidl nem nyitotta ki üzleteit, a Spar és az Aldi még nem döntött a vasárnapi nyitva tartás kérdéséről.

Bubenkó Csaba, a Tescóban aktív Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Népszabadság kérdése azt mondta, a jelenleginél 10-15 százalékkal több emberre volna szükségük ahhoz, hogy az üzletek az érvényben lévő munkaügyi szabályoknak megfelelően tudjanak kinyitni vasárnap.

Forrás: nlcafe.hu

The post Háromszoros bérért sem akarnak dolgozni vasárnap appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »