Háromszéken vendégeskedik a Fradi női kézilabdacsapata

Háromszéken vendégeskedik a Fradi női kézilabdacsapata

A Ferencváros női kézilabdacsapata vasárnap Sepsiszentgyörgyre érkezik, ahol egyhetes edzőtáborral kezdi meg felkészülését a magyar bajnokság és a Bajnokok Ligája új idényére. Az Elek Gábor által irányított zöld-fehér együttes csütörtökön este 7 órától az EHF-kupában érdekelt Brassói Corona ellen játszik edzőmérkőzést a Szabó Kati Sportcsarnokban.

ftc 2_b

Utoljára tizennégy évvel ezelőtt fordult meg Háromszéken az erdélyi szurkolók körében is nagy népszerűségnek örvendő budapesti együttes. Az akkor még a Németh András által vezetett, többek között Farkas Ágnest, Pádár Ildikót, Sugár Tímeát felvonultató Fradi a román válogatott ellen lépett pályára egy igencsak emlékezetes mérkőzésen, a sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő szentgyörgyi közönség előtt.

„A 2002-es ittlétük – függetlenül attól, hogy néhány generáció kicserélődött már – mély nyomott hagyott a szakosztályon belül. Az azóta eltelt időszakban többször is felmerült annak gondolata, hogy ismét Sepsiszentgyörgyre jöjjenek, és ennek most következett el az ideje. Ez egy szűk hetes edzőtáborozást jelent majd, ami a munkáról fog szólni, hiszen napi két edzést terveznek. Kivételt képez a Brassói Corona elleni mérkőzés napja, illetve még egy nap, amikor egy kirándulás szerepel a programban a Szent Anna-tóhoz” – nyilatkozta megkeresésünkre Csinta Samu. A háromszéki edzőtábor szervezője hozzátette, a keretből két játékos fog hiányozni: a holland Danick Snelder és a spanyol Nerea Pena, akik nemzeti válogatottjukkal az olimpiára készülnek. Rajtuk kívül mindenki más a csapattal tart, köztük az újonnan leigazolt Bíró Blanka válogatott kapus és a Győrből érkező Kovacsics Anikó.

Azt is megtudhattuk, hogy a riói olimpiára készülő román válogatott is bejelentkezett egy edzőmérkőzésre, azonban Elek Gábor ezt nem vállalta be, arra hivatkozva, hogy még nagyon az elején tartanak a felkészülésnek, míg az amúgy is a világ egyik legjobb csapata, a román válogatott ebben jóval előttük jár. Viszont a tervek között szerepel az, hogy a Sepsi SIC most formálódó női kézilabdacsapatával egy közös edzést is tartsanak, amelyet a szentgyörgyi közönség is megtekinthet. A szurkolók legnagyobb örömére a szervezők lehetőséget biztosítanak arra is, hogy kedvenceikkel találkozhassanak egy szurkolói est keretén belül, amelyre szerdán este 7 órától kerül sor a Bertis Pubban.  Sánta Imre


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »